Arnavutköy Belediyesi
Gaziler Arnavutköy’de Anıldı

Gaziler Arnavutköy’de Anıldı

15 Eylül 2023 Cuma

19 Eylül Gaziler Günü'nü anma programı, Arnavutköy'de duygusal ve anlamlı bir şekilde gerçekleştirildi.

Gaziler Günü Anma Programı kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Arnavutköy Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerini sunarak gazilere olan saygılarını gösterdi.

Programın devamında, Arnavutköy Belediyesi tarafından şehit aileleri ve gaziler onuruna özel bir kahvaltılı program gerçekleştirildi. Programa Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanllıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Nazim Kalafat, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı J. Bnb. Semih Gümüşbaş, siyasi temsilciler ve gaziler de katıldılar.

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, programda yaptığı konuşmada, "Gazilik aslında şehitliği hedefleyerek çıkılan bir yol. Şehit olmak muradıyla yola çıkıp gazilik mertebesini elde eden siz değerli gazilerimizin böyle bir payesi var. İşte böyle şehitliği hedefleyen gazilerimiz ve şehitlerimizin aileleri olarak birlikteyiz. Allah bu birlikteliğimizi hiçbir zaman bozdurtmasın.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Piri Reis İlkokulu'nda düzenlenen bir diğer etkinlikte, öğrenciler duygusal şiirler okuyarak ve geleneksel halk oyunlarıyla gösteri sergileyerek Gaziler Günü'nün anlamını vurguladılar.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?