Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Trabzon Günleri Coşkusu

Arnavutköy’de Trabzon Günleri Coşkusu

08 Aralık 2025 Pazartesi

Trabzon’un yöresel lezzetleri, kültürel zenginlikleri, horonun coşkusu ve kemençenin ritmiyle Arnavutköy’de gerçekleşen Trabzon Memleket Günleri, yoğun katılımla büyük bir Karadeniz şölenine dönüştü. Arnavutköy Şehir Parkı’nda kurulan etkinlik alanı, üç gün boyunca ziyaretçilerin akınına uğradı ve Karadeniz kültürünün en canlı örneklerine ev sahipliği yaptı.

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen Trabzon Memleket Günleri’nin resmi açılış programı, coşkulu bir kalabalığın katılımıyla gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, Trabzon Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Şatıroğlu, Arnavutköy Trabzonlular Dernek Başkanı Köksal Bayraktar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Trabzonlu hemşehrinin yer aldığı programda Karadeniz kültürünün sıcak atmosferi Arnavutköy’e taşındı.

Horon ve Kemençe Alanda Büyük Coşku Yaratt

Kemençenin kıpır kıpır ezgileriyle başlayan horon gösterileri, etkinliğin en heyecanlı anlarına sahne oldu. Vatandaşların zaman zaman horon halkasına katılmasıyla birlikte alan adeta bir Karadeniz meydanına dönüştü. Ritmin ve coşkunun hâkim olduğu anlar, ziyaretçilerin büyük beğenisini topladı.

Trabzon Mutfağı ve Yöresel Ürünler Büyük İlgi Gördü

Etkinlik alanındaki yöresel lezzet stantları, üç gün boyunca yoğun ilgiyle karşılandı. Kuymak, hamsili ekmek, Trabzon ekmeği, tereyağı, peynir çeşitleri, fındıklı tatlılar, kara lahana sarması ve yöresel turşular, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Ayrıca el sanatları ve yöresel hediyelikler, Trabzon’un kültürel zenginliğini yansıtarak dikkat çekti.

Karaismailoğlu: “Eser ve hizmet siyasetinin en güzel örneği Arnavutköy’dür”

Ulaştırma ve Altyapı Eski Bakanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, konuşmasında Arnavutköy’ün son yıllarda yaşadığı büyük dönüşüme vurgu yaparak ilçeyi hizmet belediyeciliğinin güçlü örneklerinden biri olarak nitelendirdi.

Gayrettepe–İstanbul Havalimanı–Halkalı Metro Hattı gibi dev projelerin bölgeyi güçlendirdiğini hatırlatan Karaismailoğlu, Vezneciler–Arnavutköy Metro Hattı’nın yapılmamasına yönelik eleştirilerini de dile getirdi.

“Hizmet nedir görmek isteyen Arnavutköy’e baksın. 1994’te Cumhurbaşkanımızla başlayan eser ve hizmet siyaseti, bugün Mustafa Candaroğlu ile Arnavutköy’de güçlü şekilde devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

Candaroğlu: “Memleket günleri geçmişle bugün arasında kurduğumuz bir gönül köprüsüdür”

Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu konuşmasında, memleket günlerinin Arnavutköy’de yaşayan hemşehriler arasında köklü bir gönül bağı oluşturduğunu belirtti. Bu yıl on ikinci kez düzenlenen memleket günlerinde Trabzon’un mertliği, yiğitliği, horonu ve gastronomisiyle Arnavutköy’de bambaşka bir atmosfer yaşandığını söyledi.

Arnavutköy’ün Türkiye’nin dört bir yanından insanı barındıran büyük bir aile olduğuna dikkat çeken Candaroğlu, Trabzon’un bu mozaiğin en özel renklerinden biri olduğunu belirtti:

“Bu çeşitlilik bizim en büyük zenginliğimizdir; Trabzon kültürünün Arnavutköy’de böylesine güçlü yaşatılması bizler için ayrı bir gururdur.”

Şehit Eren Bülbül’ün hatırlattığı cesaret ve karaktere değinen Candaroğlu, gençlerin bu kültürle büyümesinin önemine vurgu yaptı.

Konuşmasını organizasyona emek veren tüm kurumlara, derneklere ve hemşehrilere teşekkür ederek tamamladı.

Akın: “Arnavutköy’de bize her yer Trabzon ruhu yaşatılıyor”

Bayrampaşa Belediye Başkan Vekili İbrahim Akın, Arnavutköy’de Trabzon kültürünün güçlü şekilde yaşatıldığını belirterek “Bize her yer Trabzon” sözünün burada tam anlamıyla hissedildiğini söyledi.

Organizasyondan dolayı Başkan Candaroğlu’na teşekkür eden Akın, etkinliğin Trabzonlular için özel bir buluşma olduğunu kaydetti.

Sahne Performansları Coşkuyu Zirveye Taşıdı

Etkinliğin ilk gününde Karadeniz müziğinin sevilen ismi Onay Şahin sahne aldı ve performansıyla büyük beğeni topladı. Kemençenin güçlü ritmi ve sahnedeki enerjisi, Arnavutköy Şehir Parkı’nda unutulmaz anlar yaşattı.

Pazar günü gerçekleşen kapanış programında ise Karadeniz müziğinin sevilen sanatçıları Ekin Uzunlar ve Sedat Keskin sahne alarak Trabzon Memleket Günleri’ni coşkulu bir finalle taçlandırdı.

Kültür Sanat HABERLERİ