Arnavutköy Belediyesi
Çocuklar Etno Tır İle Doyasıya Eğlendi

Çocuklar Etno Tır İle Doyasıya Eğlendi

26 Mart 2024 Salı

Dünya Etnospor Konfederasyonu’na ait mobil etkinlik tırı “Etno Tır”, Arnavutköylü çocukların ilgi odağı oldu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu'nun mobil etkinlik tırı, Arnavutköy Cemal Reşit Rey İlkokulu'nun bahçesinde çocuklarla buluştu. Çeşitli etkinliklere katılan çocuklar, geleneksel sporları ve oyunları deneyimleme fırsatı buldular. Geleneksel oyun tırında vakit geçiren çocukların mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Etkinlik Tırı, çocuklara at binme deneyimi sunarken, aynı zamanda okçuluk becerilerini geliştirmeleri için özel bir alan da sağladı. Çocuklar; dokuztaş, üçtaş, salıncak, kale oyunu, çömlek oyunu, mangala ve çeşitli masa oyunlarıyla eğlenceli şekilde zaman geçirdiler. Geleneksel sporları ve oyunları deneyimleyen çocuklar, aynı zamanda kültürel mirası tanıma fırsatı buldular.

Eğlenceli etkinliklerle dolu bir gün geçiren çocuklar, yaşadıkları unutulmaz anları dile getirerek, Tır'ın kendileriyle buluşmasını sağlayan herkese teşekkür ettiler. Bu tür etkinliklerin, çocukların geleneksel oyunlar ve sporlar aracılığıyla hem eğlenmelerine hem de kültürel mirası tanımalarına yardımcı olduğunu vurguladılar.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?