Arnavutköy Belediyesi
Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 100. Yılı Coşkuyla Kutlandı

30 Ekim 2023 Pazartesi

Yüzlerce vatandaş Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamak için 15 Temmuz Meydanı’nda bir araya geldi. 

Arnavutköy 15 Temmuz Meydanı, sabah erken saatlerde başlayan bir dizi etkinliğe ev sahipliği yaptı. Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Albay Nazim Kalafat, siyasi temsilciler, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları ve yüzlerce vatandaş Cumhuriyet’in 100. yılını coşkuyla kutlamak için bir araya geldi.

Mahmut Hersanlıoğlu, A. Haşim Baltacı ve Nazim Kalafat’ın halkı selamlamasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın coşkulu bir şekilde okunmasıyla devam etti. Öğrencilerin şiir okumaları ve sahne gösterileriyle süslenen programda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılına özel olarak düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Arnavutköy Belediyesi Çocuk Atölyesi, Arnavutköy Sanat Akademisi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği sergide ise 100. Yıl kutlamalarına özel olarak hazırlanan eserler gün boyu sergilendi. 

“Bugün gençlerimizle gurur duyduk”

Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, “Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. Arnavutköy’de coşkulu şekilde kutlama etkinliklerimiz devam ediyor. Az önce burada resmi törenlerimizi yaptık büyük bir katılımla. Akşam yine gün boyunca bu törenler devam edecek. Cumhuriyetimizin çok zor şartlarda kurulduğu ve aynı gayretle korunması gerektiğini düşünüyorum. Bugün gençlerimizle gurur duyduk, yaptıkları etkinlikler gurur vericiydi. Allah milletimizi var etsin” ifadelerini kullandı.

Günün ilerleyen saatlerinde, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen 100. Yıl Geçit Töreni, Arnavutköy 15 Temmuz Meydanı'nda kurulan dev ekrandan canlı olarak yayınlandı. Katılımcılar, büyük bir coşku içinde Türkiye'nin bağımsızlık ve cumhuriyet mücadelesini simgeleyen bu önemli geçit törenini izledi.

Hersanlıoğlu ve A. Haşim Baltacı'nın katılımıyla gerçekleştirilen fener alayının ardından, Arnavutköy’de eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan etkileyici bir tiyatro gösterisi sahnelendi. Ardından, Arnavutköy’de görev yapan öğretmenler tarafından verilen bir konserle coşku doruğa çıktı.
 

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?