Arnavutköy Belediyesi
Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılı Kutlandı

Çanakkale Zaferi’nin 109. Yılı Kutlandı

19 Mart 2024 Salı

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, törenlerle kutlandı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Hadımköy Şehitliği'nde anma töreni gerçekleştirildi. Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, Garnizon Komutanı Hava Savunma Albay Nazim Kalafat ve Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, aziz şehitlerimizi anmak amacıyla şehitliğe çelenk sundular. Ardından Mahmut Hersanlıoğlu, Nazim Kalafat ve Haşim Baltacı, şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktılar.

Ardından, Arnavutköy Belediyesi Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü münasebetiyle bir program düzenlendi. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının katılımcılara okunmasının ardından, Bolluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı Musa Kocakoç tarafından, günün anlam ve önemini vurgulayan konuşma yapıldı.

Ardından, drama, sinevizyon gösterisi ve oratoryo gösterisi gibi çeşitli etkinliklerle devam eden program, "Türk'ün Özü Akif'in Sözü" temalı mektup yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilmesiyle sona erdi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Nazim Kalafat ve Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu tarafından verildi.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?