Arnavutköy Belediyesi
Rıza Yaman Rehberliğinde Sanatın İncelikleri

Rıza Yaman Rehberliğinde Sanatın İncelikleri

07 Kasım 2023 Salı

Arnavutköy Sanat Akademisi’nde düzenlenen Ahşap ve Yumurta Kabuğu Oyma Workshop’u sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. 

Arnavutköy Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçısı Rıza Yaman'ın katılımıyla, Arnavutköy Sanat Akademisi'nde unutulmaya yüz tutmuş sanat dallarından olan yumurta kabuğu oyma ve ahşap oyma sanatını yeniden canlandırdı. Üç gün süren etkinlikte sanatseverler, Rıza Yaman'ın deneyimli ellerinde bu sanatları öğrenme fırsatı buldular.

Yumurta Kabuğu ve Ahşap Oyma Sanatının Buluşması

Etkinlikte, Türk sanatının önemli temsilcilerinden olan Rıza Yaman, katılımcılara özel matkap ve hassas delici aletler kullanarak yumurta kabuğu ve ahşap üzerinde nasıl çalışmalar yapacakları konusunda detaylı bilgiler verdi. Yaman'ın rehberliğinde, içi boşaltılmış yumurtalar özenle işlenerek sanat eserlerine dönüştürüldü. Ahşap oyma ve yumurta kabuğu oyma sanatlarının birleşiminden ortaya çıkan özgün eserler, katılımcıların yeteneklerini sergileme şansı bulmalarını sağladı.

Sanatın Derin İncelikler

Rıza Yaman, etkinlikte yaptığı açıklamada, yumurta oyma sanatının dünya genelinde 70 bin yıllık bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Bu sanatın Türk örf, adet ve geleneklerinde tılsım olarak kullanıldığını vurgulayan Yaman, bu geleneği oyma sanatıyla devam ettirdiğini ifade etti. Sanatçı, yumurta kabuğu oyma ve ahşap oyma sanatlarını birleştirerek ortaya çıkan eserlerde Türk kültürünü ve dinsel figürleri kullanarak kendine özgü bir tarz geliştirdiğini söyledi.

Kendisine davet eden Arnavutköy Belediyesi’ne teşekkür eden Yaman, “Arnavutköy Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Merkezi’ne yumurta oyma sanatının tanıtımı için çağrıldım. Beni davet eden, bu tesisin yapımında emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum.” dedi.
 

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?