Arnavutköy Belediyesi
Çocuklar Eğlenceye Doydu

Çocuklar Eğlenceye Doydu

15 Eylül 2023 Cuma

Arnavutköy 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Arnavutköy Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları ve Oyuncakları Festivali yüzlerce çocuğun katılımı ile gerçekleştirildi. 15 Temmuz Meydanı’nda düzenlenen festivale Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu da katıldı.

Festivale katılan çocuklar çadır ve sokak oyunları ile eğlendi. Yapışkan top oyunu, dokuztaş, halka geçirme, dev sapan, sek sek, halat çekme, mendil kapmaca, deve cüce gibi onlarca oyun ile unutulmaz bir hafta sonu yaşadılar. Festivalin ilerleyen saatlerinde ise Hüseyin Öztürk tarafından çocuk konseri gerçekleştirildi.

"Ailelerimizin ve çocuklarımızın ilgisi oldukça fazla"

Programa katılan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Bugün Arnavutköylü çocuklarımızla geleneksel oyunlarımızın öğrenildiği bir ortamı paylaşıyoruz. Ailelerimizin ve çocuklarımızın ilgisi oldukça fazla. Onların bedenen ve ruhen yetişmesine katkı sunmaya çalışıyoruz. Dijital oyunlar ve telefonla çok fazla içli dışlı olunmasının getirdiği bir takım olumsuzluklar var. Bu sayede o olumsuzlukları bertaraf etmeye çalışıyoruz. Temiz ve güneşli bir ortamda farklı şeyleri görüyorlar eminim ki onların da çok hoşuna gidiyor" dedi.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?