Arnavutköy Belediyesi
Cami ve Türbe Gezileri Kayıtları Başladı

Cami ve Türbe Gezileri Kayıtları Başladı

05 Mart 2024 Salı

Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, Ramazan Ayı'nda geleneksel cami ve türbe gezilerini düzenliyor.

Arnavutköy Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı'na özel düzenlediği cami ve türbe gezilerine devam ediyor. Arnavutköylü kadınlar, bu özel etkinlikler kapsamında Ramazan boyunca hemen her gün düzenlenecek gezilere katılarak manevi anlamda güzel bir deneyim yaşama fırsatı bulacaklar.

Bu yılki gezi rotası oldukça zengin ve anlamlı mekanları içeriyor. Eyüp Sultan Camii ve Türbesi, Ayasofya-i Kebir Camii, Yuşa Tepesi ve Hz. Yuşa Türbesi ile Çamlıca Camii, Arnavutköylü kadınların ziyaret edeceği önemli noktalar arasında yer alıyor.

Bireysel katılımlar için telefon üzerinden veya Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'ne bizzat gidilerek kayıt yapılabilir. Toplu kayıtlar ise Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Detaylı bilgi almak isteyenler ise 0212 681 05 91 numaralı telefon ile iletişime geçebilirler.

Çamlıca Camii

2013 yılında başlanan ve 2019'da tamamlanan Çamlıca Camii, Türkiye'nin en büyük camisi olma özelliği taşıyor. Altı minaresi bulunan caminin minareleri imanın altı şartını temsil ederken, dört minare Anadolu'ya adım attığımız 1071 yılına ithafen 107,1 metre yüksekliğinde bulunuyor. Ayrıca, minarelerdeki 16 şerefe, kurulan 16 Türk devletini temsil ediyor. Ana kubbenin yüksekliği 72 metre olup, İstanbul'da yaşayan 72 milleti simgeliyor. Camideki 5  kubbe ise İslam'ın beş şartını temsil ediyor.

Eyüp Sultan Camii ve Türbesi

Osmanlı'nın İstanbul'a bıraktığı büyük tarihi miraslardan biri olarak kabul edilir. Eyüp Sultan'ın ebedi ikametgahına ev sahipliği yapan bu dini yapı, yıl boyunca hem ibadet hem de ziyaret için gelen binlerce ziyaretçiyi konuk ediyor.

Yuşa Tepesi ve Hz. Yuşa Türbesi

Yuşâ Tepesi, Beykoz’da bulunan bir tepedir. Kuzeyinde Yoros kalesi bulunurken denizden yüksekliği 20 metredir. Türbede bulunan zatın Yuşâ Hazretleri olduğuna inanılmaktadır.  Hazreti Yuşâ bir rivayate göre Musa Peygamber ile birlikte Mecme’ul-Bayreyn’e yani Boğaziçi’ne gelmiş ve vefat ederek bu tepeye gömülmüştür.

Ayasofya-i Kebir Camii

Bizans İmparatoru Justinianus tarafından 6. yüzyılda inşa edilmiş ve Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethinden sonra camiye dönüştürülmüştür. 1935 yılından itibaren müze olarak hizmet veren Ayasofya, 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı kararı ile tekrar cami statüsüne dönüştürülmüştür. Ayasofya 24 Temmuz 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla kılınan Cuma namazının ardından yeniden cami olarak ibadete açıldı.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?