Arnavutköy Belediyesi
Annelerin Elinden Sanat Eseri

Annelerin Elinden Sanat Eseri

09 Mayıs 2024 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi, üreten kadınların ek gelir elde etmesini sağlamak amacıyla El Emeği Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Arnavutköy Belediyesi, üreten kadınlara destek olmak amacıyla Anneler Günü’ne özel "El Emeği Sergisi"nin açılışını gerçekleştirdi. Avlu 34 AVM Etkinlik Alanı’nda açılışı gerçekleştirilen sergiye Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan, ilçe meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcılar, el işi ürünlerin zarafeti ve özgünlüğü karşısında büyük bir ilgi gösterdiler.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri tarafından üretilen el emeği ürünlerin sergilendiği etkinlikte, bu ürünlerin satışı da gerçekleştiriliyor. Arnavutköylü kadınlar, bu tür sergiler aracılığıyla ek gelir elde etme fırsatı buluyorlar.

“Ev kadınıydım iş kadını oldum”

Ürünlerini sergileyip satışını gerçekleştiren Filiz Yılmaz , Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde Kurdele Nakışı öğrendiğini belirterek, "Kursa başlayana kadar ev hanımıydım. Şu an neredeyse iş kadını oldum. Bugün de Anneler Günü’ne özel ürünlerimizin sergisini ve satışını gerçekleştiriyoruz. Belediyemize bize olan desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nden 2 yıldır eğitim aldığını belirten Suzan Ceylan, "Belediyemize bize böyle bir imkân sağladığı için teşekkür ediyorum. Bu etkinlikler dönem dönem oluyor. Biz de el işlerimizle bu etkinliklerin kıymetini biliyoruz. Bugün de Anneler Günü nedeniyle sergimizi gerçekleştiriyoruz. Tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyoruz" dedi.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?