Çocuklardan Anlamlı Sergi

15 Ocak 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi Çocuk Atölyesi’nde “Filistin’i Tanıyoruz” konulu sergi gerçekleştirildi.

Arnavutköy Belediyesi, İsrail'in Gazze üzerinde gerçekleştirdiği katliamın üzerinden 100 gün geçmesi nedeniyle "Filistin’i Tanıyoruz" adlı sergi düzenledi. Arnavutköy Çocuk Atölyesi’nde düzenlenen sergide çocuklar tarafından üretilen eserler yer aldı.

Çocuklar, Çocuk Atölyesi’nde gerçekleştirdikleri çalışmaları sergileyerek, Filistin temalı eserleriyle duygularını ve düşüncelerini sanat aracılığıyla ifade etme fırsatı buldular. Bu eserler aracılığıyla çocuklar, İsrail'in Gazze üzerinde gerçekleştirdiği Müslüman ve Filistinli sivilleri hedef alan saldırıları anlatarak, dünya kamuoyunun dikkatini bu acı gerçeklere çekmeye çalıştılar.

Etkinlik süresince, çocuklara Filistin hakkında detaylı bilgiler verildi ve İsrail'in Gazze üzerinde gerçekleştirdiği saldırıların insanlık suçu olduğu vurgulandı. Sergi, ziyaretçilere Filistin'deki acı gerçekleri hatırlatmanın yanı sıra, çocukların duygu ve düşüncelerini sanat aracılığıyla ifade etmeleri sağlandı.

Kültür Sanat HABERLERİ