Arnavutköy Belediyesi
Deniz Taşlarını Sanata Dönüştürüyorlar

Deniz Taşlarını Sanata Dönüştürüyorlar

29 Şubat 2024 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi, Sanat Akademisi ile kadınları sanatla buluşturarak gelir elde etmelerini sağlıyor.

Arnavutköy Belediyesi'nin Sanat Akademisi, Arnavutköylü kadınları sanatla buluşturarak sadece sanat yapmalarına değil, aynı zamanda bu yolla gelir elde etmelerine olanak sağlıyor. Sanat Akademisi'nin etkinliklerine destek veren Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, son olarak akademiyi ziyaret ederek kadınların üretkenliklerini ve sanat eserlerini yerinde inceledi.

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı ise geri dönüşüme büyük önem verdiklerini vurgulayarak, Sanat Akademisi'nde gerçekleştirilen çeşitli kurslarla kadınların yeteneklerini geliştirmelerine destek verdiklerini ifade etti. Baltacı, "Hanımefendiler burada ürettikleri ürünleri, Çarşım Arnavutköy üzerinden satışa sunarak ek gelir elde ediyorlar. Bu, sadece aile bütçelerine katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda hanımefendilerin sanatla ilgilenmelerine ve yeteneklerini geliştirmelerine de olanak tanıyor" şeklinde konuştu.

Sanat Akademisi’nde eğitim gören üç çocuk annesi olan Nesibe Sözgen, deniz kenarında topladığı taşları boyayarak eşsiz sanat eserlerine dönüştürüyor. Karaburun Sahili'nde topladığı taşları sanatın bir parçası haline getiren Sözgen, bu eserleri Arnavutköy Belediyesi'nin desteklediği Çarşım Arnavutköy satışa sunarak gelir elde ediyor. Yaptığı çalışmalarla ilgili konuşan Sözgen, "Taşları Karaburun Sahili’nden topluyorum. Daha sonra bun taşların üzerine resim yapıyorum. Belediyemizin Çarşım satış yeri var, orada eserlerimi sergiliyor ve satışını gerçekleştiriyorum" dedi.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?