Arnavutköy Belediyesi
Ramazan Ayının Maneviyatı Yaşatılacak

Ramazan Ayının Maneviyatı Yaşatılacak

12 Mart 2024 Salı

Arnavutköy Belediyesi, vatandaşların Ramazan ayının bereketini ve atmosferini en güzel şekilde yaşamaları için bir dizi etkinlik düzenliyor.

Arnavutköy Merkez Camii ve Hadımköy Meydanı'nda kurulan Ramazan çadırı, iftara yetişemeyen ya da toplu bir şekilde iftar yaparak Ramazan atmosferini doyasıya yaşamak isteyen vatandaşları ağırlıyor. İftar için evlerine geç kalanlara iftariyelik ve sıcak çorba ikram ediliyor.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti

Ramazan boyunca belirli günlerde gerçekleştirilecek etkinliklerden biri de Kur'an-ı Kerim Tilaveti, ilahi ve sohbet etkinlikleri olacak. Bu etkinlikler, belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden de yayınlanacak. Ayrıca, kadınlar için özel olarak Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde mukabele programları düzenlenecek.

Cami ve Türbe Gezileri

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen cami ve türbe gezileri bu yıl da devam ediyor. Arnavutköylü kadınlar, Ramazan ayı boyunca Ayasofya-i Kebir Camii, Çamlıca Camii, Eyüp Sultan Camii, Hz. Yuşa Tepesi ve Türbesi’ni ziyaret edecekler. Vatandaşlar, Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’ne kapılan kayıtların ardından, Arnavutköy Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlar ile ziyaretlerini gerçekleştirebilecekler.

Tekne Orucu

Arnavutköy Belediyesi, Ramazan ayı boyunca çocuklar için unutulmaya yüz tutmuş köklü bir Anadolu geleneği olan tekne orucunu yeniden canlandırıyor. Çocuk Atölyesi’nde çocuklara öğle ezanı ile birlikte iftariyelik ikram edilecek. Çocuklar, sabahtan öğle saatine kadar oruç tutarak, Ramazan ayının manevi havasını doyasıya hissedecekler. Tekne orucu için kayıtlar Avlu34 AVM içerisinde yer alan Çocuk Atölyesi’nde yapılacak.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?