Arnavutköy Belediyesi
Kılıç ve Kın Yapımının İncelikleri Anlatıldı

Kılıç ve Kın Yapımının İncelikleri Anlatıldı

27 Şubat 2024 Salı

Osman Başkurt'un katılımıyla “Kılıç ve Kın Yapımı Sanatı” atölye çalışması, söyleşi ve sergi programı düzenledi.

Arnavutköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından sanatseverlerin merakla beklediği "Kılıç ve Kın Yapımı Sanatı" atölye çalışması, söyleşi ve sergi programı gerçekleştirildi. Kılıç Ustası Osman Başkurt’un katılımı ile gerçekleşen program, sanat tutkunları tarafından büyük ilgi gördü.

Arnavutköy Belediyesi Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde bulunan Sanat Akademisi'nde düzenlenen etkinlik, kılıç ve kın yapımı sanatının farklı yönlerini öğrenmek isteyenler için önemli bir fırsat sundu. Katılımcılar, program boyunca kılıç ve kın yapımının detaylarına dair önemli bilgiler edindiler.

Katılımcılar, kılıç ve kın yapımının inceliklerini keşfetmekle kalmadılar, aynı zamanda bu sanatın tarihsel boyutunu ve kültürel önemini de anlama fırsatı buldular.

Osman Başkurt, kılıç sanatının tarih boyunca toplumların kimliğini nasıl şekillendirdiği ve savaş sanatıyla nasıl iç içe geçtiği üzerine derinlemesine bir anlatım yaptı. Ayrıca, kılıç ve kın yapımının sadece bir zanaat işi olmanın ötesinde, birçok kültürel sembolle bağlantılı olduğu vurgulandı.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?