Arnavutköy Belediyesi
İstanbul'un Fethinin 570'inci Yılı Kutlandı

İstanbul'un Fethinin 570'inci Yılı Kutlandı

30 Mayıs 2023 Salı

Arnavutköy Belediyesi Vadipark Tesisleri, İstanbul'un fethinin 570. yılı kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

Arnavutköy Belediyesi Vadipark Tesisleri'nde düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Mehter takımı gösterisi ve Ömer Karaoğlu'nun konseriyle devam eden kutlamalara, Arnavutköy halkı büyük ilgi gösterdi. Aynı zamanda 28 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul'da en fazla oy çıkan ilçelerden birisi olan Arnavutköy'ün zafer kutlaması da yapıldı.

Fetih programına Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, dernek temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Coşkulu bir atmosferde geçen programda, Arnavutköy halkı İstanbul'un fethiyle birlikte gelen zafer ve birlik ruhunu doyasıya yaşadı.

“Fetih sadece bir savaş değildir”

Arnavutköy Belediye Başkanı Baltacı, konuşmasında, fetih hareketinin önemini vurgulayarak, "Bugün burada 570 yıl önceki fetih hareketini anlamak ve kutlamak için birlikteyiz. Girişte dinlediğimiz Fetih Suresi'nin ilk ayetleri fethin nasıl mukaddes bir şey olduğunu anlatıyor. Fetih sadece bir savaş değildir, aynı zamanda bir ihya hareketidir. Ecdadımızın fethettikleri topraklarda bizi mahcup edecek en ufak bir şeye rastlamayız. İstanbul, tarihi ve kültürel önemiyle bizim için kıymetli bir semboldür. Ayasofya'nın tekrar mabed ve karargah olması, İslam alemine verilen önemi göstermektedir" dedi.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek veren Arnavutköy halkına teşekkürlerini sunan Baltacı, "Arnavutköy'den gelen bu güçlü tercihi takdirle karşılıyoruz. Birlik ruhuyla birbirimize kenetlenmeliyiz ve barış toplumu olma hedefimize odaklanmalıyız" şeklinde konuştu.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?