Arnavutköy Belediyesi
15 Temmuz Şehit ve Gazileri Unutulmadı

15 Temmuz Şehit ve Gazileri Unutulmadı

17 Temmuz 2023 Pazartesi

Arnavutköy ilçesinde 15 Temmuz Milli Birlik Günü'nde, şehit ve gazileri için anma programı gerçekleştirildi. 

Arnavutköy 15 Temmuz Meydanı’nda gerçekleştirilen programa, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, siyasi temsilciler, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir'in kardeşi Savaş Halisdemir de yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı ve Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu’nun protokol konuşmalarının ardından şehit ve gaziler ile yedincisi düzenlenen Ulusal Ömer Halisdemir Bisiklet Turu’na katılan bisikletçilere plaket takdim edildi. 

Vatandaşların yoğun bir şekilde katıldığı programda ayrıca Çocuk Atölyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencileri tarafından yapılan 15 Temmuz temalı resimler sergilendi. Anma programının son bölümünde ise sanatçı Bekir Köse sahne aldı ve katılımcılara 15 Temmuz konulu marşları ile unutulmaz anlar yaşattı. 

“Beraber olmanın kıymetini bir kere daha anladık”

Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Bu akşam 15 Temmuz’un 7. Yıl dönümünü anmak üzere halkımızla bir araya geldik. Son derece duygulu ve ne yaptığının farkında olan topluluk ile beraberiz. Zaman geçtikçe o gece maruz kaldığımız tehlikenin ne anlama geldiğini daha iyi anlıyoruz. Bu akşam bu meydanda yine 15 Temmuz’un kahramanlarını andık. Buradan 6 gün önce yolcu ettiğimiz bisikletçilerimiz 1100 Kilometrelik yol kat ederek geri geldiler şehidimizin kabrine selamlarımızı götürdüler. Özellikle gençlerimize bu geceyi ne demek olduğunu çok iyi bir şekilde anlattıklarını düşünüyorum ve kendilerini tebrik ediyorum. Allah milletimize bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Birlik olmanın kıymetini, beraber olmanın kıymetini bir kere daha anladık şehitlerimize rahmet olsun gazilerimize minnet duyuyoruz.” Şeklinde konuştu. 
 

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?