Arnavutköy Belediyesi
Etnospor’da Arnavutköy Rüzgarı

Etnospor’da Arnavutköy Rüzgarı

09 Haziran 2024 Pazar

Arnavutköy Belediyesi, geleneksel Türk spor oyunlarının tanıtılması ve profesyonelleşmesi adına düzenlenen 6. Etnospor Kültür Festivali’nde stant açtı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen, kültürlerin, geleneksel spor ve oyunların buluşma noktası 6. Etnospor Kültür Festivali İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşti. Arnavutköy Belediyesi’nin de yer aldığı festivalin açılışına Arnavutköy Belediye Başkanımız Musfata Candaroğlu’da katıldı.

Başkan Candaroğlu, ‘’ Atalarımızdan kalan mirasları gelecek nesillere aktarmak için önemli bir köprü görevi gören, kültür, sanat ve sporun bir araya geldiği festivalde güzel anılar biriktirdik. Gelecek nesillere aktarılacak bu zengin mirası paylaşmanın mutluluğunu yaşadık’’ ifadelerini kullandı.

Arnavutköy Belediyesi, festivalde Bilgi İşlem Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurduğu stantlar ile katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Festival, dört gün boyunca ziyaretçilere unutulmaz deneyimler sundu. Tarihi ve kültürel mirasını tanıtarak, ziyaretçilere çeşitli aktiviteler ve ikramlar sundu.

Sanal Gerçeklik Gözlüğü ile Arnavutköy

Her yaştan ziyaretçiye hitap eden festivalde Arnavutköy Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından kurulan Sanal gerçeklik gözlüğü ile okçuluk oyunu ve Arnavutköy’ün tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı sunan sanal müze turu, katılımcılara benzersiz bir deneyim yaşattı.

Gençlik ve Spor Hizmetleri müdürlüğü, 360 derece hatıra fotoğraf çekimi, masa futbolu oyunu ve güreş takımı gösterisi ile gençler ve spor meraklılarına hitap etti.

Ayrıca Kadın Kültür Merkezi’nin kurduğu stantta sergilenen ürünler büyük ilgi gördü.

Çeşitli Hediyeler Verildi

Arnavutköy Belediyesi festivale katılan ziyaretçilere, Ahşap yakma ile ok üzerine isim yazma, Ahşap yakma ile kitap ayracı üzerine isim yazma, Şapka hediyesi ve çikolata ikramları sunarak etkinliği daha da renklendirdi.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?