Arnavutköy Belediyesi
İstiklal Marşı 103 Yaşında

İstiklal Marşı 103 Yaşında

14 Mart 2024 Perşembe

İstiklal Marşı’nın kabulünün 103’üncü yılı Arnavutköy Belediyesi Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi’nde kutlandı.

Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı düzenledi. Program, Arnavutköy Belediyesi Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, İlçe Garnizon Komutanı Albay Nazim Kalafat, Arnavutköy Belediyesi Başkan Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan, öğrenciler ve öğretmenler bu önemli günü birlikte kutladılar.  

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Mehmet Akif Ersoy'a ait şiirlerin okunması ve onun hayatına dair yapılan canlandırmalar, katılımcılara Kurtuluş Savaşı'nın ruhunu bir kez daha hatırlattı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışması ve çeşitli şiir okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un kaleminden dökülen bu büyük eserin, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olarak sonsuza kadar yaşayacağını belirtti.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?