Arnavutköy Belediyesi
Ev Yapımı Lezzetler Arnavutköy'de Sergileniyor

Ev Yapımı Lezzetler Arnavutköy'de Sergileniyor

29 Aralık 2023 Cuma

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen "Kışlık Lezzetler Tanıtım Günleri" başladı.

Arnavutköy Belediyesi, kış aylarına özgü lezzetlerin tanıtımı ve ev hanımlarının kazanç sağlaması için “Kışlık Lezzetler Tanıtım Günleri”ni başlattı. AVLU34 Alışveriş Merkezi'nde Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, AK Parti Arnavutköy İlçe Başkanı Mustafa Candaroğlu’nun kurdele kesimi başlayan programa çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, cuma, cumartesi ve pazar günleri olmak üzere üç gün boyunca devam edecek. Tanıtım günlerinde Arnavutköylü kadınların el emeğiyle hazırladığı tarhana, turşu, marmelat, reçel gibi geleneksel kışlık lezzetlerin yanı sıra ev yapımı ürünler de sergileniyor.

Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, "Her yıl düzenli olarak Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerimizdeki kurslarımızda atölyelerimizde geleneksel lezzetlerimizin tanıtımını yapıyoruz. Bu, unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri ve ev yapımı alternatif ürünleri genç nesillere tanıtmamıza ve sağlıklı beslenme alışkanlıklarını desteklememize olanak tanıyor. Aynı zamanda hanımefendilere kendi ekonomiklerine katkı sağlayacak bir ortam oluşturuyoruz." dedi.

Etkinlikte ürünlerinin satışını gerçekleştiren Tuğba İlkbaş, "Bugün burada üç gün boyunca yöresel ürünlerimizi satışa sunup sergileyeceğimiz programın açılışını gerçekleştirdik. Tüm Arnavutköylü hanımları etkinliklere katılmaya ve buradan mutfak ve çeyiz alışverişlerini yapmaya davet ediyoruz."

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?