Arnavutköy’de Kültür Varlıklarını Koruma Semineri Düzenlendi

24 Mayıs 2023 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi, Müzeler Haftası'nı nedeniyle Yerel Tarih Müzesi'nde "Kültür Varlıklarını Koruma Bilinci" konulu bir seminer düzenledi.
Arnavutköy Belediyesi Yerel Tarih Müzesi’nde 18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle “Kültür Varlıklarını Koruma Bilinci” konulu seminer düzenlendi. Seminer, müze görevlisi Gökhan Öztürk tarafından verildi ve seminere katılan vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

Seminerde, Arnavutköy'ün zengin tarihi ve kültürel varlıklarının korunması konusunda katılımcılara detaylı bilgiler sunuldu. Gökhan Öztürk, tarihi dokunun ve kültürel mirasın önemine vurgu yaparak, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve korunması gerektiğini vurguladı. Seminerde ayrıca Arnavutköy'ün tarihi alanlarının önemi üzerinde duruldu.

Yaklaşık bir saat süren seminerin ardından katılımcılar, Yerel Tarih Müzesi'ni gezme fırsatı buldular. Gökhan Öztürk, ziyaretçilere müze turunda eşlik ederek, Arnavutköy'ün tarihi ve kültürel mirasını daha yakından tanıtmaya çalıştı. Tarihi bir alan olan Hadımköy Tren İstasyonu’nda bulunan müzede Hadımköy’ün tarihi ve tren istasyonu hakkında önemli bilgiler verildi. Ziyaretçiler, müzede keyifli bir deneyim yaşadılar.

Hadımköy Tren İstasyonu, Doğu Avrupa ve Rumeli Demiryolları’nın önemli bir parçası olarak 1872 yılında inşa edilmiştir.  Geçmişte istasyon binası olarak hizmet vermiş olan bina ise günümüzde Arnavutköy Belediyesi tarafından Yerel Tarih Müzesi olarak restore edilmiş ve önemli bir kültürel mekana dönüştürülmüştür.

Kültür Sanat HABERLERİ