Arnavutköy Belediyesi
Başkan Candaroğlu: Çiftçimizin Yanında Olmayı Sürdüreceğiz

Başkan Candaroğlu: Çiftçimizin Yanında Olmayı Sürdüreceğiz

17 Mayıs 2024 Cuma

Arnavutköylü çiftçiler Dünya Çiftçi Günü programında Dursunköy’de bir araya geldi.

Dünya Çiftçi Günü kapsamında Arnavutköy Belediyesi, Dursunköy'de özel bir etkinlik düzenledi. Programa Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, Arnavutköy Ziraat Odası Başkanı Halil Şenel, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik alanında yerel ürünlerin sergilendiği tezgahlar ve tarım araçlarının yer aldığı bölümü gezen Başkan Candaroğlu, çiftçilerle sohbet ederek talep ve şikayetlerini dinledi. İstanbul İl Tarım Müdürlüğü tarafından sebze fidesi dağıtımı yapıldı.

Etkinlik kapsamında düzenlenen buzağı yarışması da katılımcıların ilgisini çekti. Veterinerler tarafından incelenen ve dereceye giren buzağıların sahiplerine altın hediye verildi. Gün boyu süren etkinliklerde çeşitli yarışmalar ve müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Kısa, orta ve uzun vadeli tarım projeleri

Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Biz, hizmet için çıktığımız bu yolda, çiftçilerimizi en önemli parçalarımızdan biri olarak görüyoruz. Arnavutköy’ün şanına ve geleceğine yakışır bir tarım vizyonu oluşturmak için kısa, orta ve uzun vadeli çalışma prensibine sahip olmak istiyoruz. Çiftçilerimizi desteklemek adına fide, tohum ve yem desteklerimiz inşallah tarımsal vizyonumuzu daha da zenginleştirerek ilçemizi bu anlamda daha ileriye taşıyacak. Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın bu alandaki teşviklerini ve desteklerini de yakından takip ediyor, inşallah el birliğiyle çiftçimizi güçlendireceğimizi ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

“2 milyon 600 bin sebze fidesini çiftçilerle buluşturuyoruz”

İl Tarım Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Bugün burada da dağıtımını yapacağız. İstanbul genelinde yaklaşık 2 milyon 600 bin adet sebze fidesini çiftçimizle buluşturmaya devam ediyoruz. Yine ayçiçeği tohumu, kanola tohumu dağıtımımız sürüyor. Arılı kovan dağıtımı gerçekleştireceğiz bir süre sonra. Burada yerel yönetimlerle çalışmadan zaten başarılı olamıyorsunuz. Arnavutköy’de de ilçe belediyemizle birçok alanda beraber çalışıyoruz. Ben bu kapsamda tüm çiftçilerimizin çiftçiler gününü kutluyorum. Bu organizasyonda da emeği geçen başta Belediye Başkanımıza, ardından herkese teşekkür ediyorum” dedi.  

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?