Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy Belediyesi Otizmli Bireylerin Yanında

Arnavutköy Belediyesi Otizmli Bireylerin Yanında

05 Nisan 2021 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Çocuklar, etkinlik çerçevesinde gökyüzüne onlarca balon bıraktı. 

Tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, Birleşmiş Milletler tarafından 2 Nisan, “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi.  Arnavutköy Belediyesi 2 Nisan Dünya Otizm gününde farkındalık oluşturmak için belediye binası önünde program düzenledi. Otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla düzenlenen programda, Otizmli çocuklar müzik eşliğinde eğlenirken, diğer bir yandan da ellerini boyayarak beyaz bir beze el izlerini bıraktılar.

Arnavutköy, Otizmin Farkında

Arnavutköy Belediyesi Yaşı ve Engelli Merkezi (AYEM) 2009 yılından bu yana  04-15 yaş arası otizmli çocuklara, uzman eğitimciler  tarafından, gelişim durumları, ihtiyaç ve hassasiyetleri göz önünde bulundurularak, ön değerlendirmeler yaparak, her otizmli birey için, farklı eğitim programları hazırlıyor. Eğitim programları içerisinde, randevulu olarak 45 dk. bireysel eğitim, 45 dk. duyu bütünleme terapi desteği ve psikoterapi desteği, birbirini tamamlar nitelikte sunuluyor.

Gökyüzü Rengarenk

Dünya Otizm Farkındalık Günü sebebiyle Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi, otizme dikkat çekmek ve kamuoyunda duyarlılık oluşturmak amacıyla etkinlik gerçekleştirdi. Farkındandık gününde Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve çocuklar gökyüzüne rengarenk onlarca balon bıraktı. 

“Bizler de Otizmin Farkındayız”

Arnavutköy Belediye Binası önünde düzenlenen Otizm Farkındalık Gününde konuşma yapan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: “Otizmli bireylerimiz, aileleri ve bizler için farklı bir gün. Bazı özel günler farklıdır. Bizde bugünün ayrıcalığına dikkat çektik. Otizmli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yalnız olmadığını kendilerine ve herkese ilan etmek için bu çalışmayı yaptık” dedi

Arnavutköy Belediyesi Sosyal Hizmetler Birimi içerisinde duyu bütünleme odasının olduğunu belirten Başkan Baltacı: “  Özel olarak karartılarak tasarlanmış, duyu bütünleme terapi odamızda, fiber optik ışık demeti, baloncuklu tüp, sese duyarlı özel ışık topu, led ışıklar, led ışıklı top havuzu, trambolin, ses sistemi, masaj koltuğu ve çeşitli taşınabilir metaryeller kullanılmaktadır. Kullanılan bu metaryeller otizmli çocuklarda, stres ve kaygı seviyelerinin azalmasına, gelişim evrelerinin desteklenmesine, davranış ve iletişim becerilerinin gelişimine destek sağlamaktadır” diye konuştu.


 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?