Arnavutköy Belediyesi
Çölyak Hastası Komşularımıza Glütensiz Gıda Desteği

Çölyak Hastası Komşularımıza Glütensiz Gıda Desteği

10 Mayıs 2024 Cuma

Arnavutköy Belediyesi, ilçede yaşayan çölyak hastalarına düzenli olarak glütensiz gıda kolileriyle destek sağlıyor.

Arnavutköy Belediyesi Sosyal Yardımlaşma Merkezi (ASYAM), ilçede çölyak hastalığı ile mücadele eden vatandaşlara, glütensiz gıda desteği sağlıyor. ASYAM tarafından hastalara verilen kolilerde, çölyak hastalarının güvenle tüketebileceği glütensiz ürünler bulunuyor.   

Verilen kolilerin içerisinde makarna, bulgur, pirinç, un, tarhana çorbası, irmik, mısır gevreği, çikolata, kurabiye gibi ürünler yer alıyor. Çölyak hastaları, Arnavutköy Belediyesi tarafından verilen bu kolilerle sağlıklı bir şekilde beslenebilecekleri glütensiz gıdalara kolayca erişiyor.

“Her ay glütensiz gıda desteği veriyoruz”

9 Mayıs Dünya Çölyak Hastalığı Farkındalık Günü’nde konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu ise, “Arnavutköy Belediyesi olarak, ilçemizde çölyak hastası olan vatandaşlarımıza her ay düzenli olarak glütensiz ürünlerin içerisinde bulunduğu gıda kolisi gönderiyoruz. Tabii çölyak hastalığı ile mücadele eden tüm hastalarımızın, tüm hemşehrilerimizin Arnavutköy Belediyesi olarak her daim yanındayız. Yanında bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.

“Hiçbir şey yiyemiyorsun, birçok şey yasak”

15 senedir çölyak hastası olduğunu belirten Menderes Kaya, “Hiçbir şey yiyemiyorsun, istediğin yerde yemek yiyemiyorsun. Fındık yiyemiyorsun, fıstık yiyemiyorsun, ceviz yiyemiyorsun. Tek yiyebildiğin et ve meyve, onun dışında birçok şey yasak. Dolayısıyla zor bir hastalık, alışman gerekiyor. Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu sağ olsun bizi unutmadı. Glütensiz gıda kolisiyle bize destek oluyor.” şeklinde konuştu.

Çölyak hastalığı nedir?

Çölyak hastalığı, ince bağırsağın glüten adı verilen protein grubuna karşı aşırı duyarlılık gösterdiği, ömür boyu süren ve kronikleşen alerjik bir durumdur. Çölyak hastaları, glüten içeren tahılları tükettiklerinde sindirim sorunlarıyla karşılaşabilir. Bu durum, sindirim sorunları, kilo kaybı, yorgunluk gibi çeşitli semptomlara neden olabilir. Çölyak hastalığı için tek etkili tedavi glüten içeren yiyeceklerden tamamen uzak durmaktır.

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?