Arnavutköy Belediyesi
Darülaceze Sosyal Hizmetler Şehri İçin Son Adımlar

Darülaceze Sosyal Hizmetler Şehri İçin Son Adımlar

24 Ağustos 2023 Perşembe

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Arnavutköy'de inşası tamamlanan Darülaceze Sosyal Hizmetler Şehri'nde incelemede bulundu. 

Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin açılışı öncesinde düzenlenen “Açılışa Doğru” programına Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanı sıra İstanbul Valisi Davud Gül, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Darülaceze yönetim kurulu üyesi Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı ve Darüleceze yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve diğer katılımcılar, toplantının ardından tesisi gezdi.

145 Bin Metrekarelik Alana İnşa Ediliyor

Arnavutköy'ün Yassıören Mahallesi'nde 145 bin 727 metrekarelik bir alana inşa edilen tesis, çeşitli kapasitelerdeki birimleriyle dikkat çekiyor. Tesis içerisinde 180 kişi kapasiteli Bağışçı Birimi, 320 kişi kapasiteli Sağlıklı Kadın ve Erkek Birimi, 274 kişi kapasiteli Yatağa Bağımlı Kadın ve Erkek Birimi, 154 kişi kapasiteli Alzheimer ve Demans Birimi, 50 kişi kapasiteli çocuk yuvası, poliklinikler, rehabilitasyon ve sosyal merkez, iş atölyeleri, idari binalar, 500 kişi kapasiteli konferans merkezi, cami yanı sıra kilise ve havra gibi farklı dinlere hizmet veren ibadet alanları da bulunuyor.

İhtiyaç sahiplerine geniş kapsamlı ve çağdaş hizmetler sunmayı amaçlayan tesisin temeli 22 Mayıs 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılmıştı. 

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş'ın katılımıyla, ilçemizde yapımı gerçekleşen Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nin açılış öncesindeki hazırlık toplantısına katıldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde kısa sürede tamamlanan ve çok yakında hizmete girecek olan bu hayırlı yatırımda emeği geçen herkese minnet ve şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?