Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy Belediyesi, Yaşlıların Yanında Olmaya Devam Ediyor

Arnavutköy Belediyesi, Yaşlıların Yanında Olmaya Devam Ediyor

04 Ekim 2022 Salı

Arnavutköy Belediyesi, Yaşlı Destek Programı (YADES) kapsamında Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde genç-yaşlı buluşması düzenledi. 

Arnavutköy Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile yaşlılara destek vermeye devam ediyor. Çalışmalar kapsamında gençleri ve yaşlıları bir araya getiren Arnavutköy Belediyesi, yaşlıların gençleri okullarında ziyaret etmelerini sağladı. 

Arnavutköy Yaşlı ve Engelli Merkezi’nin (AYEM) düzenlediği genç ve yaşlı buluşmalarında değerli büyüklerimiz, Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde eğitim alan öğrencilere ziyarette bulundu. Öğrenciler, kendilerini ziyaret eden büyüklerine hediyelerini takdim etti. Ardından gençler ile sohbet eden yaşlılar, onların sorularını cevaplayarak hayat tecrübelerini aktardı. 

Arnavutköy Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, AYEM ile Arnavutköy sınırları içerisinde bulunan 65 yaş ve üstü vatandaşlara desteklerini sürdürüyor. Yaşlı vatandaşları tespit ederek gündüz bakım hizmeti, evde sağlık hizmeti, beslenme takibi, psikolojik destek, ulaşım desteği, sosyal uyum gibi faaliyetlerde destek sağlıyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik düzenlenen kültür, sanat, gezi, seminer ve eğitim gibi etkinlikler ile onların topluma kazandırılması ve sosyalleşmesine destek oluyor. Resmi kurum ve sivil toplum kuruluşları ile ortak projeler yürüten AYEM, ilçedeki yaşlıların taleplerini karşılamaya ve bu alanda çalışmalar yürütmeye devam ediyor. 

AYEM’den hizmet alan Nedim Özten “Buradaki arkadaşlar, bizler ile çok güzel bir şekilde ilgileniyor ve ihtiyacımız olan her durumda bizlere destek oluyorlar. Burada bizleri, sizler ile buluşturarak sohbet etmemizi ve güzel vakit geçirmemizi sağladılar. İleride zamanımızı daha güzel ve verimli geçirebileceğimiz çeşitli eğitimler ve sosyal aktiviteler düzenlenecek. Bizimle ilgilenen, gençlerimize ve bize bu imkanı sunan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu. 
 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?