Arnavutköy Belediyesi
Depremzede Çocuklara Moral Etkinliği

Depremzede Çocuklara Moral Etkinliği

22 Mart 2023 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi, depremzede vatandaşlar için Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kurduğu Kardeşlik Mahallesi’nde çeşitli etkinlikler düzenliyor. 

Arnavutköy Belediyesi tarafından Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde kurulan Kardeşlik Mahallesi’nde çocuklar için özel bir alan olan “Çocuk Atölyesi” kuruldu. Çocuklar burada çeşitli etkinliklere katılarak doyasıya eğleniyor. 

Kırıkhan’da kurulan Çocuk Atölyesi’nde 3-12 yaş arası çocuklara yaş gruplarına göre çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Akıl ve zekâ oyunları, müzik etkinlikleri, hareketli oyunlar, resim ve boyama etkinlikleri ile çocukların eğlenceli vakit geçirerek, depremin bıraktığı olumsuz etkilerin en aza indirilmesi amaçlanıyor. 

Çocuk Atölyesi’nde yaş gruplarına uygun olarak günde iki seans çizgi film etkinliği düzenleniyor. Ayrıca alanında uzman kişiler tarafından bölgede bulunan çocuklara hem psikolojik hem de sosyolojik destek sağlanıyor. Ramazan ayında da çocuk etkinliklerinin devam edeceği Kardeşlik Mahallesi’nde Hacivat-Karagöz oyunu, orta oyunları, maskotlar ve çeşitli çocuk etkinlikleri düzenlenecek. 

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı “Çocuklarımızın başlarında profesyonel eğitmenlerimiz var. Onlar bu çalışmaları bilinçli bir şekilde yapıyorlar. Çocuklarımız için Televizyon saatinden eğitici oyunlara kadar birçok etkinlik düzenliyorlar. Çocukların düşünce dünyalarına nasıl hitap edebilirler, bütün bunlar planlı bir şekilde yürütülüyor.” dedi. 
 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?