Arnavutköy Belediyesi
Engelleri Hep Birlikte Sevgiyle Aşıyoruz

Engelleri Hep Birlikte Sevgiyle Aşıyoruz

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi Davet Salonu’nda Engelli Haftası’na özel dayanışma programı düzenlendi.

Arnavutköy Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında özel gereksinimi olan vatandaşları ve ailelerini bir araya getirdi. Arnavutköy Davet Salonu'nda düzenlenen dayanışma yemeğine Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu da katıldı.

Programda, Melike Oylum Karakaş tarafından müzik dinletisi, Birey Eren Aydın tarafından gitar dinletisi sunulurken, Osman Ülgen tarafından karikatür portre resim çizimi gerçekleştirildi. Mustafa Candaroğlu ise vatandaşlara temsili olarak tekerlekli sandalye ve akülü sandalye hediye etti.

“Engelleri kalplerimizi açarak aşacağımıza inanıyoruz.”

Vatandaşların masalarını tek tek ziyaret ederek, istek, talep ve şikayetlerini dinleyen Mustafa Candaroğlu, “Toplum olarak, engellerin sadece bedensel olmadığını, aynı zamanda zihinsel, duygusal ve toplumsal boyutları olduğunu iyi biliyoruz. Toplumsal olarak daha kapsayıcı bir yaklaşım benimseyerek, engelleri sadece fiziksel yapılarla değil, kalplerimizi ve zihinlerimizi açarak aşacağımıza inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

Arnavutköy Yaşlı ve Engelli Merkezi’nin (AYEM) çalışmalarından bahseden Mustafa Candaroğlu, “AYEM, bugüne kadar bizleri buluşturan bir köprü vazifesi gördü. Sizlerin enerjisini ve potansiyelini ortaya çıkaran sosyal faaliyetler, meslek eğitim kursları, eğitim ve seminerler başta olmak üzere; medikal malzeme yardımları, evde sağlık bakım hizmetleri, gündüz bakım hizmeti ve ulaşım hizmetleriyle her zaman yanınızda olduk ve bundan sonra da olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Engelsiz yaşam merkezini hizmete açacağız”

Candaroğlu, “Engelli kardeşlerimize ve ailelerimize yönelik hizmetlerimiz bununla sınırlı kalmayacak. Çalışmalarımızı daha da genişletecek ve zenginleştireceğiz. Seçim döneminde vaatlerimiz arasında yer alan engelsiz yaşam merkezimizi ilçemize kazandırarak sizler için tam donanımlı bir kampüs inşa edeceğimizin müjdesini burada yeniden vermek istiyorum. Arnavutköy Belediyesi olarak engelli dostu bir kent oluşturma hedefimiz doğrultusunda engelli dostu parklar, erişilebilir binalar, sosyal etkinlikler ve engelli bireylerin istihdamı gibi çalışmalarımızı da inşallah daha nitelikli hale getireceğiz.” açıklamasında bulundu.

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?