Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy Belediyesi, Hatay’da Çadır Kent Kuruyor

Arnavutköy Belediyesi, Hatay’da Çadır Kent Kuruyor

20 Şubat 2023 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi, depremin ilk günüden bu yana tüm imkânlarıyla deprem bölgesindeki vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Belediye, evi yıkılan ve hasar gören depremzedelerin yaşam şartlarını iyileştirmek için çadır kent yaşam alanı oluşturuyor. 

Arnavutköy Belediyesi, depremden en çok etkilenen şehirlerden olan Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 500 çadırlık yaşam alanı oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Çok sayıda vatandaşa barınma imkânı sağlanacak projenin altyapı çalışmaları devam ediyor. Kırıkhan’da yer alan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri de deprem bölgesinde vatandaşların sağlığını korumak ve olası salgın riskini en aza indirmek için temizlik hizmeti sağlıyor. 

Temizlik personelleri salgın riskinin önüne geçmek için aşevleri, çadır kentler, caddeler ve sokakları ilaçlayarak dezenfekte ediyor. Bölgeye sevk edilen çöp kamyonları ile çöp toplama hizmeti veriliyor. 

Günlük 8 Bin Kişiye 3 Öğün Yemek Veriliyor

Hatay Kırıkhan’da çalışmalarına aralıksız olarak devam eden Arnavutköy Belediyesi ekipleri vatandaşlara sıcak yemek dağıtımına devam ediyor. Açılan aşevleri ile günlük 8 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek verilirken her sabah 3 bin kişiye de sıcak çorba ikram ediliyor. Depremin yaşandığı ilk günden beri bölgeye yardım malzemelerinden oluşan 50’den fazla TIR gönderildi. 

Afetin ilk anından beri çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı; “Büyük afetin ilk anından itibaren teyakkuzdayız. Gerek kurtarma ekiplerimiz, gerekse vatandaşlarımızın ihtiyaçları için üzerimize düşeni yapıyoruz. Belediye olarak kuracağımız iki büyük çadır kentin zemin çalışmalarını da bitirmek üzereyiz.” dedi. 
 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?