Arnavutköy Belediyesi
ASYAM, Ramazan Ayında da Yanınızda

ASYAM, Ramazan Ayında da Yanınızda

27 Nisan 2021 Salı

Arnavutköy Belediyesi’nin güçlü markalarından biri olan ASYAM Market, ramazan ayında da vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. ASYAM Market ramazan ayı boyunca 17 bin 500 vatandaşa nakdi ve ayni yardım desteği sağlayacak.

Her gün ezan saatinde dışarıda olan vatandaşlara iftariyelik dağıtacak.

Kurulduğu günden bu yana yardıma muhtaç olan ailelerin yanında olan Arnavutköy Sosyal Yardımlaşma Merkezi, (ASYAM) ilçede ikamet eden temel ihtiyaçlarını karşılayamayan veya hayatlarını sürdürmekte güçlük çeken dar gelirli, muhtaç, yoksul, kimsesiz, düşkün, yaşlı, dul, engelli, hasta ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara bütçe imkânları dâhilinde ayni ve nakdi yardımı yapıyor.

Ramazan Ayında Yardımlar Devam Ediyor

Arnavutköy Belediyesi Ramazan ayında 17 bin 500 vatandaşa nakdi ve ayni yardım desteği sağlayacak. Ramazan ayının gelmesi ile yardımlarını artıran Arnavutköy Belediyesi, pandemi dolayısıyla 5 bin adet erzak kolisi dağıtacak. 
İhtiyaç sahibi vatandaşların faydalanması için kurulan Sosyal Yardımlaşma Market’inden ise 2 bin 500 vatandaşa 250 TL’lik alışveriş yapma imkânı sağlanacak. Ayrıca pandemi nedeni ile ekonomik sıkıntı yaşayan 10 bin vatandaşa, 250 TL tutarında ihtiyaçları çerçevesinde istedikleri marketlerden alışveriş yapması için tek kullanımlık kartlar verilecek.  

“5 Bin Vatandaşımız Buradan 250 Liralık Krediyle Alışveriş Yapacak”

Yapılan yardımlardan bahseden Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Arnavutköy Sosyal Yardım Marketimiz yıl boyu ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza yardımı görev bilen ve bu yönde hizmet veren bir market. Ramazan ayında bu yoğunluk daha da artacak. Çünkü dönemsel olarak vatandaşlarımıza sağladığımız imkanlar da var. İnşallah 5 bin vatandaşımız buradan 250 liralık krediyle alışveriş yapma şansını elde edecek. Bunun dışında hem Ramazan hem de pandemi şartları devam ederken, vatandaşlarımızın işyerlerinin kapalı olması da bizi biraz daha bu konuda tedbir almaya yönlendirdi. Geçen sene yaptığımız yardımların neredeyse iki katı bir yardım planımız var. Bu kapsamda 10 bin vatandaşımıza, ailemize Arnavutköy’deki muhtelif marketlerden alışveriş yapma imkânı sağladık. Buna ilaveten koli yardımlarımız, klasik yardımlarımız devam ediyor. 10 bin tane koli yardımımız yine olacak” şeklinde konuştu.

“Bu Seferde Ramazan İçin Çağırdılar”

Alışveriş yapmak için markete gelen Fatma Ünal, “Allah razı olsun verenlerden, zor durumda bizlere yetişiyorlar. Ben buraya kayıt olmuştum. Birkaç aydır alıyordum bu seferde Ramazan için çağırdılar Allah razı olsun” dedi.

İftariyelik ve Sıcak Çorba Dağıtılacak

Ramazan ayında da vatandaşların yanında olacak olan Arnavutköy Belediyesi, bir ay boyunca her gün iftar vaktinde Arnavutköy Merkez ve Arnavutköy Devlet Hastanesi İETT durağında vatandaşlara iftariyelik dağıtacak. Ayrıca sağlık durumlarından dolayı evinde yemek yapamayan vatandaşlara Arnavutköy Belediyesi tarafından her gün sıcak yemek dağıtımı yapılacak.

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?