Arnavutköy Belediyesi
Yemek Lezzetinde Artı 1 Farkı

Yemek Lezzetinde Artı 1 Farkı

01 Nisan 2022 Cuma

Arnavutköy Belediyesi Başkanı A. Haşim Baltacı down sendromlu çocuklar ile mutfağa girdi. 

AYEM’de eğitim alan Down Sendromlu minikler için etkinlik düzenlendi. Şehit Demet Sezen Çok Programlı Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencilerinin ‘Yemek Yapmak Aşktır, Kromozom Saymaz!’ sloganıyla başlatmış oldukları etkinlikte, down sendromlu bireyler hünerlerini sergiledi.

Etkinlik sayesinde öğrencilerin, Down Sendromu hakkında bilinçlenmesi, sosyal sorumluluk duygusunun geliştirilmesi amaçlandı.

Arnavutköy'de yaşayan ve Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi'nde (AYEM) eğitim gören Down Sendromlu öğrenciler etkinlikte bir araya geldi. Etkinlikte öğrenciler, ürünleri hazırlayarak ailelerine ve protokole ikram etti. Düzenlenen programa İstanbul Vali Yardımcısı Arnavutköy Kaymakam Vekili Dr. M. H. Nail Anlar, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasip Turhan çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

“Her türlü etkinliği yapmaya gayret gösteriyorlar, biz de destek oluyoruz”

Programda konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, "Buradaki gayretli şeflerimiz Arnavutköy AYEM'de eğitim gören Down Sendromlu çocuklarımız yıl içerisinde eğitimler alıyorlar. Bu tarz etkinlikler ile onları mutlu edecek çalışmalar yapıyoruz geçen yılda yine bu lisemizde hocalarımızın kontrolünde aşçılık eğitimi yapılmıştı bu yılda çok mutlular hem kişisel gelişimlerini hem de normal alanlardaki yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü etkinliği yapmaya gayret gösteriyorlar bizde destek oluyoruz aileleri ile birlikte katılıyorlar" dedi.
 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?