Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Gaziler Günü Kutlandı

Arnavutköy’de Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül 2022 Pazartesi

Gaziler Günü, çelenk töreni ve gaziler onuruna verilen yemek programı ile kutlandı. 

Gaziler Günü, Arnavutköy Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen resmi çelenk töreni ile kutlandı. Törende Hadımköy Kışla Komutanlığı, Arnavutköy Belediyesi ve Arnavutköy Kaymakamlığı çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Program Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi’nde gaziler onuruna verilen yemekle devam etti. 

Programa Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Hadımköy Kışla Komutanı Hava Savunma Albay Nazım Kalafat, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, gaziler ve aileleri katıldı. Ahmet Haşim Baltacı programa katılan gaziler ile sohbet etti. Ahmet Haşim Baltacı ve Mahmut Hersanlıoğlu program kapsamında konuşmalarını yaptı. Program protokol konuşması sonrasında yemek ikramları ile devam etti. 

Gaziler gününün önemine değinen Ahmet Haşim Baltacı yaptığı konuşmasında “Gazilik öyle bir mertebe ki vatan ve millet sevgisini düşünerek canını ortaya koymak, can feda etmek pahasına o mücadelenin içerisinde olmaktır. Bu mertebe herkesin hem dünya da hem de ahirette göğsünü gere gere kendisini ifade edebileceği bir mertebedir. Bulunduğumuz coğrafya bedel ödenerek elde edilmiş bir coğrafyadır. Hala daha o bedeli ödemeye devam ediyoruz. Bu nedenle ülkemize ve milletimize en güzel şekilde hizmet etmenin yollarını bulmalıyız. Bunun da birinci şartı birlik ve beraberliktir. Birlik ve beraberliğin en temel örneği; canını feda etmeyi bir şeref bilen gazilerimizin varlığıdır. Allah bütün gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyet bahşetsin” diye konuştu.  
 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?