Arnavutköy Belediyesi
Hatay Kırıkhan’da, Arnavutköy Belediyesi Tarafından Yaralar Sarılıyor

Hatay Kırıkhan’da, Arnavutköy Belediyesi Tarafından Yaralar Sarılıyor

08 Mart 2023 Çarşamba

7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından yaraları sarmak için Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde görevlendirilen Arnavutköy Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. 

Depremin ardından yaraları sarmak için Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde görevlendirilen Arnavutköy Belediyesi, Kırıkhan’da yaşam alanı oluşturuyor. Geniş sosyal donatılara sahip olan ve 500 ailenin barınabileceği alan içerisinde; sağlık ocağı, çocuk oyun alanları, duş alanları, kütüphane, çamaşırhane, mescit ve aşevi bulunuyor. 

Arnavutköy Belediyesi bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için mahalle mahalle, köy köy dolaşarak erzak ve malzeme yardımı da yapıyor. Bölgede temizlik hizmeti de sağlayan belediye; 6 çöp kamyonu, 15 temizlik personeli ve 100 konteyner ile hizmet veriyor. Bununla birlikte salgın hastalık riskine karşı toplu yaşam alanlarında ilaçlama hizmeti sağlıyor.

Kırıkhan’da bulunan vatandaşların kişisel bakım ihtiyacını da karşılamak için çalışmalar yürüten Arnavutköy Belediyesi; sabit ve seyyar berber hizmeti sağlıyor. Bölgedeki aşevleri ile günlük 8 bin kişiye 3 öğün sıcak yemek ve çorba ikramında bulunuyor. Ramazan ayının da yaklaşması ile ramazan çadırında sosyal etkinlik düzenlemek ve sokak iftarları için çalışmalar devam ediyor. 

“Onların derdine derman olmak için gayret ediyoruz”

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, bölgedeki çalışmaları sık sık inceleyerek durum değerlendirmesi yapıyor. Haşim Baltacı, son olarak Kırıkhan Koordinatör Vali Dr. Turan Ergün, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ile bir araya gelerek Kırıkhan’da yapılan çalışmaları ve bundan sonraki süreci değerlendirdi. Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci de bölgeyi ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi. 

Çalışmaları yerinde inceleyen Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı; “Hepimizin çok üzüldüğü son yılların en vahim afetini yaşadık. Bu yükü hafifletmek adına biz de Hatay Kırıkhan bölgesinde görev yapıyoruz. Buradaki depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermeye, onların derdine derman olmak için gayret ediyoruz. Burada büyük bir mahalle kurarak, vatandaşlarımızın geçici olarak barınmalarını temin etmek üzere bir oluşum içerisindeyiz. Altyapısındaki en ince ayrıntılar düşünüldü. Alan içerisinde duş, tuvalet, sosyal alan, mescit, sağlık ocağı ve mutfak bulunuyor.” dedi. 

“İhtiyacın olduğu her alanda olamaya çalışacağız”

Hatay Kırıkhan’da hizmetlerine devam edeceklerini belirten Haşim Baltacı; “Buradaki kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak adımlar atmaya devam edeceğiz. Günde yaklaşık 8 ile 10 bin kişilik yemek çıkarıyoruz. Temizlik hizmetlerini diğer belediyelerimizle eş zamanlı olarak yapıyoruz. İlaçlama hizmeti ve temel ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı gibi çalışmalarımızı da yerine getiriyoruz. İhtiyacın olduğu her alanda olamaya çalışacağız. Bugün de yaptığımız bir çalışmayla İstanbul’dan gelen beş belediye olarak altyapı çalışmalarına katkı vereceğiz.” diye konuştu. 
 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?