Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’den Deprem Bölgesine Destek Çığ Gibi Büyüyor

Arnavutköy’den Deprem Bölgesine Destek Çığ Gibi Büyüyor

09 Şubat 2023 Perşembe

Arnavutköy Belediyesi’nin 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrasında bölgeye destekleri sürüyor. Bölgeye yapılan destekler artarak büyüyor. 

Depremin ilk saatlerinde bölgeye Arnavutköy Arama ve Kurtarma Ekibini (ARKUR) gönderen Arnavutköy Belediyesi, deprem bölgesine desteklerine devam ediyor. AFAD’ın koordinasyonunda Adıyaman’da çalışan 15 kişilik ARKUR ekibi birçok vatandaşın enkaz altından çıkarılmasına destek oldu. 

Depremin ardından yardım kampanyası başlatan Arnavutköy Belediyesi depremzedelerin ihtiyacı olan; gıda, hijyen malzemesi, bebek bezi, çadır, mont, bot, battaniye ve ısıtıcı gibi malzemelerin temini için kampanya düzenledi. Arnavutköylü vatandaşlar düzenlenen bu kampanya ile birlikte tek yürek oldu. Arnavutköy Belediyesi’nin koordinasyonunda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından toplanan 12 TIR’lık ihtiyaç malzemesi deprem bölgesine sevk edildi.  Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı bölgeye yapılan ihtiyaç malzemesi desteğinin devam edeceğini bildirdi. 

Arnavutköy Belediyesi tarafından arama ve kurtarma çalışmalarına destek olmak amacıyla deprem bölgesine kazıcı-yükleyici, akskavatör ve loder gibi araçlardan oluşan 34 iş makinesi ve kamyon sevk edildi.

Vatandaşlar Büyük İlgi Gösterdi

Deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Vatandaşlarımızın yardım kampanyasına çok büyük ilgisi var. Spor salonlarımız olduğu gibi doldu. Bundan sonraki süreçte gıda ve giysi gibi malzemelerin ihtiyacı devam edecektir. Bu malzemeleri yine temin etmiş olduğumuz TIR’larla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya gayret edeceğiz. Buradan bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Öyle bir ilgi ve alaka var ki talebe yetişemiyoruz. Birlik içerisinde vatandaşlarımızın bu ilgi ve alakası en azından acımızı hafifletiyor. Yardımlarımız aynı şekilde devam edecek.” dedi. 
 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?