Arnavutköy Belediyesi
Sosyal Hizmet Şehri Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıldı

Sosyal Hizmet Şehri Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarafından Açıldı

14 Kasım 2023 Salı

Arnavutköy’de yapımı tamamlanan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri’nin açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti. 

Mayıs 2022'de Arnavutköy'de temeli atılan ve yapımı tamamlanan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri'nin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Programa Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı da katıldı.

Açılış programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Darülaceze'nin bugüne kadar 30 bin çocuğa ve toplamda 100 binden fazla insana şefkat yuvası olduğunu vurguladı. Erdoğan, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturunun adeta vücut bulduğu müesseselerin başında Darülaceze'nin geldiğini ifade etti.

Ayrıca, Darülaceze'nin her türlü ayrımı reddeden, sığınabilecekleri korunaklı bir çatı sağlayan, sembol bir kurum olduğunu belirten Erdoğan, "Burada modern kültürün dayattığı 'insan insanın kurdudur' zihniyeti yerine insanı 'eşrefi mahlukat' olarak gören yüce gönüllülük bulunmaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sosyal Hizmet Şehri'nin 150 bin metrekarelik geniş alanda konumlanan ve 23 bloktan oluşan bir yapıya sahip olduğunu, toplamda 928 yatak kapasitesine ev sahipliği yaptığını ifade etti. Şehrin yatay mimari prensiplerine uygun olarak tasarlandığını vurgulayan Erdoğan, sadece konaklama birimlerini değil, aynı zamanda yürüyüş yolları, farklı oturma grupları, bisiklet yolları, göletler, hobi bahçeleri, poliklinikler, ibadethaneler, rehabilitasyon ve fizik tedavi merkezleri gibi çeşitli sosyal ve sağlık hizmetlerini de içereceğini belirtti.
 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?