Çölyak Hastalarına Glütensiz Gıda Desteği

30 Nisan 2024 Salı

Arnavutköy Belediyesi, çölyak hastalarına destek olmak için glütensiz gıda kolisi dağıtıyor.

Çölyak hastalığı, ince bağırsağın glüten adlı proteine karşı ömür boyu süren ve kronikleşen alerji durumu olarak biliniyor. Bu hastalıkla mücadele eden bireyler, glüten içeren tahılları tükettiklerinde sindirim sorunlarıyla karşılaşabiliyorlar ve bu durum çeşitli sağlık sorunlarına yol açabiliyor.

Arnavutköy Belediyesi ise çölyak hastalarına destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir adım attı. Arnavutköy Sosyal Yardımlaşma Merkezi (ASYAM) aracılığıyla ilçede ikamet eden çölyak hastalarına ulaştırılmak üzere glütensiz gıda kolileri hazırladı.

Bu kolilerde, çölyak hastalarının güvenle tüketebileceği glütensiz ürünler bulunuyor. Makarna, bulgur, pirinç, un, tarhana çorbası, irmik, mısır gevreği, çikolata, kurabiye gibi ürünler yer alıyor. Çölyak hastaları bu sayede, sağlıklı bir şekilde beslenebilecekleri glütensiz gıdalara kolayca erişim sağlayabiliyor.

Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, glütensiz gıda kolilerinin dağıtımıyla ilgili yaptığı açıklamada, çölyak hastalarının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, belediye olarak onlara destek olmanın önemini vurguladı. Ayrıca, bu tür sosyal yardımların devam edeceğini de belirtti.

Sosyal HABERLERİ