Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy Belediyesi Tarafından Hatay’da Konteyner Kent Kuruluyor

Arnavutköy Belediyesi Tarafından Hatay’da Konteyner Kent Kuruluyor

03 Nisan 2023 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi, Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından bölgede yapılan yardım faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde konteyner kent inşa ediliyor. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ekipleriyle bölgedeki faaliyetlere katılan Arnavutköy Belediyesi, vatandaşların hayatını normale döndürmek için her alanda çalışmaya devam ediyor. Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 215 ailenin yaşayabileceği çadır kentin yapımını tamamlayan Arnavutköy Belediyesi, 110 ailenin barınabileceği ve yaşam merkezi olarak hizmet verecek konteyner kentin yapımına devam ediyor. 

Her biri 2 odadan oluşacak konteynerlerin içerisinde; tuvalet, banyo ve mutfak tezgâhı bulunacak. Birçok ihtiyacı karşılayacak şekilde tasarlanan kentte; çocuk oyun alanları, sosyal hizmet alanları, aşevi, sağlık tesisi, çamaşırhane, yönetim ofisi gibi alanlar yer alacak. Ayrıca konteyner kentin kurulduğu alan içerisinde bulunan futbol sahası ve basketbol sahası da Arnavutköy Belediyesi tarafından restore edilerek vatandaşların hizmetine sunulacak. 

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı da bölgeyi sık sık ziyaret ederek incelemelerde bulunuyor. Yüzlerce depremzedenin günlük hayatlarını devam ettirebileceği konteyner kentin çalışmaları en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. 
 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?