1062 Vatandaşımız Daha İş Sahibi Oldu

18 Ağustos 2022 Perşembe

Binlerce Arnavutköylünün iş bulmasına yardımcı olan ABİM, yılın ilk yedi ayında da 1062 vatandaşı yeni işe kavuşturdu.

Arnavutköy Belediyesi İstihdam Merkezi (ABİM), 10 yıldır işçi ile işveren arasında köprü olmaya devam ediyor. Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın talimatıyla kurulan ve istihdama katkı sağlamayı ana ilke edinen ABİM, Arnavutköy’de işsizlik oranını en aza indirmeyi hedefliyor. Bu kapsamda düzenlenen toplu iş görüşmeleri ile vatandaşlar, özel sektördeki firmalarla bir araya gelerek kısa sürede çalışma imkanı buluyor.

Son olarak İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ile 16 Ağustos’ta yapılan toplu iş görüşmesi kapsamında 22 vatandaşımız daha iş sahibi oldu. ABİM’in bu seneki performansıyla ilgili acıkmalarda bulunan Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “İstihdam ofisimiz ile vatandaşlarımızı doğrudan yeni bir işe yönlendirdiğimiz gibi, iş yerleri ile anlaşmazlık yaşadıkları durumlarda danışmanlık hizmeti de sağlıyor, yol gösteriyoruz. Yalnızca 2022 yılı içinde 5505 vatandaşımızla işveren arasında toplu görüşmeler yapılmasını sağladık. Bu toplu görüşmelerden 1062 vatandaşımız daha çeşitli branşlarda meslek sahibi oldu. Geride kalan 10 sene içerisinde 30 binin üzerinde vatandaşımızı yeni işe kavuşturduk. Bölgemiz geliştikçe istihdam alanları da gelişmeye devam edecek” diye konuştu.

Sosyal HABERLERİ