Arnavutköy Belediyesi
Kardeşlik Mahallesinde Yaşam Başladı

Kardeşlik Mahallesinde Yaşam Başladı

17 Mart 2023 Cuma

Asrın felaketi ardından Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde görevlendirilen Arnavutköy Belediyesi, depremzede vatandaşları kurduğu yaşam alanı olan Kardeşlik Mahallesi’ne yerleştirmeye başladı. 

Kahramanmaraşlı depremlerin ardından, afet bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için çalışan Arnavutköy Belediyesi tarafından Hatay’ın Kırıkhan ilçesine “Kardeşlik Mahallesi” olarak adlandırılan yaşam alanı kuruldu. 500 ailenin barınabileceği ve İlk etabı tamamlanan Kardeşlik Mahallesi’ne depremzede vatandaşlar yerleştirilmeye başlandı. 

Yaşam alanı içerisinde kadınların vakit geçirebileceği sosyal alanlar, çocukların oyunlar oynayabileceği ve yeni yetenekler kazanabileceği çocuk atölyesi ve çocuk parkı, ramazan ayında ve daha sonrasında yaklaşık bin kişiye yemek verilecek aşevi ve mutfak, ailelerin vakit geçirebileceği oturma alanları, kitap okuma alanları bulunuyor. 

Alan içerisinde ramazan ayında Hacivat Karagöz oyunları, çocuk oyunları, maskot, jonglör gösterileri olacak. Bunun yanında Arnavutköy Belediyesi ekipleri tarafından her gün iftar ve sahur verilecek. 

Ailelerin kalabileceği güven ortamına sahip olan Kardeşlik Mahallesine yerleşen vatandaşlar, Arnavutköy Belediyesi ve Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı’ya hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. 
 

Sosyal HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?