Arnavutköy Belediyesi
Çocuklar Tekne Orucu İftarıyla Buluştu

Çocuklar Tekne Orucu İftarıyla Buluştu

27 Mart 2023 Pazartesi

Arnavutköy’de oruç tutma yaşına gelmeyen miniklere yönelik iftar programı düzenlendi. Tekne orucu tutan çocuklar hep birlikte oruçlarını açtı. 

Arnavutköy Belediyesi ilçede iki merkezde kurulan iftar çadırının yanında çocukları da ihmal etmiyor. Unutulmaya yüz tutmuş eski Türk geleneklerinden birisi olan “tekne orucu” geleneğini yaşatıyor. Bu kapsamda oruç tutmak için yaşı küçük olan çocuklara özel olarak, Arnavutköy Çocuk Atölyesi’nde tekne orucu programı düzenlendi. Arnavutköylü minikler tekne orucu iftarına büyük ilgi gösterdi. 

Öğle vaktine kadar oruç tutan çocuklar, okunan ezan ile oruçlarını açtılar. Yarım gün aç kalmayı gerektiren tekne orucu ile Ramazan ayının maneviyatını yaşadılar. Hep birlikte iftar yapan çocuklar; birlik ve beraberliğin önemini anlarken, çeşitli etkinlikler ile doyasıya eğlendiler. 

Çocuk Atölyesi’nde iftar saatini bekleyen çocuklar, alanında uzman eğitmenler eşliğinde birbirinden farklı oyunlar oynadılar. Tekne orucu iftarı ile Ramazan ayının maneviyatını yaşayan çocuklar, gönüllerince eğlendiler. 

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?