Arnavutköy Belediyesi
Haber Sunucusu Cem Öğretir Gençlerle Bir Araya Geldi

Haber Sunucusu Cem Öğretir Gençlerle Bir Araya Geldi

23 Kasım 2022 Çarşamba

Sunucu Cem Öğretir, Arnavutköy Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde öğrencilerle bir araya gelerek diksiyon ve iletişim konusunda gençlere tavsiyelerde bulundu. 

Arnavutköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında ana haber sunucusu Cem Öğretir, Arnavutköylü öğrencilerle bir araya geldi. Düzenlenen etkinlik kapsamında Cem Öğretir katılımcılara diksiyon, beden dili, etkili iletişim ve Türkçe’nin kullanımı hakkında bilgiler verdi. Program sonunda gençlerin sorularını yanıtlayan deneyimli sunucu meslek hayatı ile ilgili tecrübelerini aktardı. 

“Sizi kötü anlamda eleştirmek isteyenler her zaman olacaktır”

Meslek hayatı ile ilgili önemli bilgileri gençlere aktaran Cem Öğretir, “Ben haber spikeri olmak istedim, alkışlanmak istedim, sevilmek istedim ama bu kadar çok eleştirileceğimi de bilmiyordum. Beni her akşam o kadar çok kişi eleştiriyor ki olumsuz şekilde, sizler de bir sosyal medya kullanıcısı olarak ne yazık ki bu eleştirilere çok fazla maruz kalıyorsunuz. Kötü eleştiriler her zaman var, sizi kötü anlamda eleştirmek isteyenler her zaman olacaktır. Önemli olan bunlara karşı nasıl bir direnç oluşturabilirsiniz, kendi kişiliğinizi nasıl sağlamlaştırabilirsiniz ve kendinizi daha doğru nasıl ifade edebilirsiniz. Bu nedenle bir konuşma yaparken ne söylediğinizden daha çok nasıl söylediğiniz önemlidir. İşte o zaman ses tonu devreye giriyor, beden dili devreye giriyor ve anlatımınız devreye giriyor. İnsanların sizi dinleyebilmesi için ortak bir nokta bulabilmeniz, sesinizin etkili olması lazım, bedeninizi iyi kullanabilmeniz lazım” dedi. 

“Dil ölürse, millet ölür”

Türkçe’nin doğru kullanımının önemini vurgulayan Cem Öğretir, “Kullandığımız her yabancı kelimenin mutlaka Türkçe bir karşılığı vardır. Selfie deyin ama yanında ‘özçekim’ olduğunu da bilin. Ben her zaman söylüyorum, şimdi çok dikkat etmiyor olabilirsiniz ama yaşınız biraz daha büyüdüğünde ‘dil ölürse, millet ölür’  cümlesinin önemini daha iyi anlayacaksınız. Onun için beni akşam haberlerde izlediğinizde Türkçeyi nasıl kullandığıma lütfen dikkat edin. Bize bazen dış haber servisinde çalışmak için arkadaşlarımız geliyor. Fransızcası çok iyi, İngilizcesi çok iyi, Arapçası çok iyi ama benim ilk sorduğum soru ‘Türkçe biliyor musun’ oluyor. Çünkü biz işimizi Türkçe yapıyoruz ve biz birbirimize Türkçe hitap ediyoruz” diye konuştu. 
 

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?