Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Kışlık Lezzetler Festivali Düzenlendi

Arnavutköy’de Kışlık Lezzetler Festivali Düzenlendi

31 Ekim 2022 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi tarafından kışlık lezzetlerin tanıtıldığı “Kışlık Lezzetler Festivali” 3 gün boyunca devam etti. 

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen Kışlık Lezzetler Festivali, Hadımköy İstasyon Meydanı’nda gerçekleştirildi. Üç gün süren festivalde Aranvutköylü kadınların yaptıkları tarhana, turşu, marmelat, reçel gibi kışlık lezzetlerin yanında el emeği ürünler de yer aldı. Festivale Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda Arnavutköylü vatandaş katıldı. 

Hadımköy İstasyon Meydanı’nda düzenlenen Kışlık Lezzetler Festivali 28 Ekim Cuma günü protokolün kurdele kesimi ile başladı. Protokol üyeleri, açılış konuşmasının ardından Arnavutköylü kadınların el emeği ile yaptıkları ürünlerin satıldığı dükkânları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Festival kapsamında çeşitli müzik dinletileri, çocuk etkinlikleri, halk oyunları gösterileri, Hacivat ve Karagöz gösterisi ve birbirinden farklı yarışmalar yapıldı. Âşık Erol Şahiner ve Âşık Orhan Üstündağ’ın atışması renkli görüntülere neden oldu. Arnavutköy Kışlık Lezzetler Festivali 28-29-30 Ekim tarihlerinde 3 gün boyunca devam etti.

Amaç Kadınlara Ekonomik Destek Sağlamak

Açılışta konuşan Başkan Haşim Baltacı, “Annelerimiz, ablalarımız, yakınlarımız bu mevsimlerde turşu, salça, konserve yapma derdine düşer. Biz de belediye olarak bunun hatırlatılması maksadıyla toplumda hala canlılığını ve sıcaklığını korusun diye böyle bir festival organize ettik. Geleneksel bir anlayışla Kışlık Lezzetler Festivali diye adlandırdığımız güzel bir çalışmaya imza atmak istedik” dedi. 
Asıl amacın kadınlara maddi anlamda destek vermek olduğunu belirten Ahmet Haşim Baltacı; “Kışlık Lezzetler Festivali’nin farklı bir faydası daha var. Hanımefendilerle zaman zaman çeşitli programlarda karşılaştığımızda gerek el emeği göz nuru bir takım ürünlerini, gerekse yiyeceğe dayalı yaptıkları çalışmalarının ekonomik bir değer ifade etmesini arzu ediyorlar. Burada belki çok büyük kazançlar değil ama el emeği göz nuru olması vesilesi ile bereketli bir değer elde etmeyi arzu ettiklerini gördüm. İşte bugün burada Çarşım diye adlandırdığımız bu dükkânlarımızda hem bir başlangıç yapmak, aynı zamanda üretilen bu ürünlerin diğer vatandaşlarımızla da buluşturulmasını sağlamak maksadıyla bu çalışmayı yaptık” diye konuştu.
 

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?