Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Lezzetler Yarıştı

Arnavutköy’de Lezzetler Yarıştı

28 Ekim 2022 Cuma

Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi etkinlikleri kapsamında “İçli Köfte Yarışması” düzenlendi.

Arnavutköy Belediyesi tarafından Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nde içli köfte yarışması gerçekleştirildi. Yarışmaya katılan Arnavutköylü kadınlar büyük ödül olan yarım altın için yarıştı. Yemek programları ile tanınan Güzide Mertcan da yarışmada jüri üyeliği yaptı. 

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen İçli Köfte Yarışması’nın ön elemeleri 5 gün boyunca devam etti. 70 kişinin yarıştığı ön elemelerde 5 kişi finale kalarak, büyük ödül için yarıştı. Jürinin oylaması sonucunda en güzel içli köfteyi yapan Dilek Kayacan yarım altının sahibi olarak ödülünü Güzide Mertcan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Emine Beyaz, üçüncü ise Leyla Özkul oldu. Yarışmaya jüri üyesi olarak katılan Güzide Mertcan, finali izlemeye gelen yarışmacılar ile sohbet ederek tecrübelerini aktardı ve vatandaşların sorularını cevaplandırdı. 

“Hepsi benim gözümde birinci”

Oy verirken zorlandığını belirten Güzide Mertcan, “Bugün bir içli köfte yarışmasındayız. Eminim çok iddialı olanlar vardır içinizde. Memleketi sebebiyle çocukluğundan beri annesinden ve ninesinden çok güzel içli köfte yiyenleriniz vardır. Bu konuda benden çok daha fazla konuşabilecek bilgi sahibi olanınız da mutlaka vardır. İçli köftelerin hepsi genel olarak çok iyiydi. Jürilerin hepsi oy verme açısından çok zorlandılar diye tahmin ediyorum. Küçük nüanslara belki takılan olmuştur. Buraya kadar gelenlerin hepsi benim gözümde birinciler. Çünkü 70 kişi içinden buraya gelmişler. Sonuç nasıl olacak bilmiyorum, hepsine başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

Jürinin oylaması ile yarışmayı kazanan Dilek Kayacan, "Çok heyecanlı değildim. Buraya gelince bir heyecan bastı. Hiç beklemiyordum. Eltimin kızı sayesinde yarışmaya katıldım. Elimin lezzetine güvendiğim için katıldım. Normalde 9 tane içli köfte yapmamız lazımdı. Ben fazla yaptım. Jürilerde beni birinci seçti. Çok mutluyum. Teşekkür ederim" dedi. 
 

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?