Arnavutköy Belediyesi
Arnavutköy’de Festival Hazırlığı Başladı

Arnavutköy’de Festival Hazırlığı Başladı

26 Ekim 2022 Çarşamba

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenecek ve 28-30 Ekim tarihleri arasında vatandaşlarla buluşacak olan Kışlık Lezzetler Festivali için hazırlıklar başladı. 

Arnavutköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenecek olan Kışlık Lezzetler Festivali ile ülkemizde genellikle kış aylarında tüketilmek üzere hazırlanan geleneksel yiyeceklerin tanıtımı yapılacak. Kışlık lezzetlerin tanıtılacağı festivalde; turşular, konserveler, soslar, salçalar ve diğer lezzetlerin tarifleri yer alacak. 3 gün sürecek olan festival; 28-29-30 Ekim tarihlerinde devam edecek.  

Vatandaşlar Eğlenceye Doyacak 

Hadımköy İstasyon Meydanı’nda 28 Ekim Cuma günü saat 14.00’da başlayacak olan festivalde; halk oyunları gösterileri, âşık atışmaları, çeşitli ikramlar, alan animasyonları, Hacivat ve Karagöz gösterileri, birbirinden farklı yarışmalar, sahne etkinlikleri ve birbirinden farklı birçok etkinlik yer alacak. Canlı müzik dinletilerinin de yer alacağı Kışlık Lezzetler Festivali’nde vatandaşlar eğlenceye doyacak. 

Festivalin çeşitli etkinliklerle 3 gün boyunca devam edeceğini belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Mutfak kültürü denildiğinde ülkemiz çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Yüzyıllar içerisinde annelerimizin ellerinde berekete dönüşen bu lezzetlerin daha yakından tanıtılması için Kışlık Lezzetler Festivali düzenliyoruz. 3 gün çeşitli etkinliklerle devam edecek olan etkinliğimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.  
 

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?