Arnavutköy Belediyesi
Rumeli Balkan Festivaline Büyük İlgi

Rumeli Balkan Festivaline Büyük İlgi

26 Eylül 2022 Pazartesi

Arnavutköy’de Balkan lezzetleri ve kültürünün tanıtıldığı Yöresel Lezzetler Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katılan vatandaşlar doyasıya eğlendi ve yöresel lezzetleri tattı. 

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen ve Balkan kültürünün tanıtıldığı “Yöresel Lezzetler Festivali” Hadımköy Tarihi Tren İstasyon Meydanı’nda gerçekleşti. Festivale Arnavutköy Belediyesi Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Bulgaristan Konsolosluğu Ticari Ataşesi, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Arnavutköylü vatandaş katıldı. 

Festival kapsamında Balkan kültürüne ait halk oyunları gösterileri yapıldı. Yapılan etkinlikte kifla, baniçka, yoğurtlama, pişi, kabak pidesi gibi birçok yöresel lezzet tanıtıldı. Festival ile vatandaşlara pişi, lokma ve brownissa şerbeti dağıtıldı. Etkinlik Cüneyt Şentürk, Kanki Cambaz ve Ahır Kapı Roman Orkestrası’nın verdiği konser ile devam etti. 

“Temel maksadımız bir araya gelmek”

Etkinlikte konuşan Ahmet Haşim Baltacı, “Bundan önce iki benzer etkinlik yaptık. Bu etkinliklerde; Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya ve diğer balkan ülkelerinden ilçemize teşrif eden çok değerli kardeşlerimize hitaben lokma festivali yapacağımızı söyledik. Güzel bir etkinlik olması adına bu çalışmayı yaptık. Bu çalışmaların temel maksadı bir araya gelmek, beraber olmak, birlikte olmak.  Hem kültürümüzü, hem örfümüzü, ananemizi yaşamak ve yaşatmaktır. Bu etkinlikler ile paylaşacak çok şeyimizin olduğunu, ortak yönlerimizin ne kadar farklı olduğunu, birlikte olursak ne kadar güçlü olacağımızı anlatmak temel maksadımız. Gönlünüzce bir eğlence ve gün olmasını diliyorum.” dedi.

Festival sonunda vatandaşlara lokma ve pişi dağıtan Ahmet Haşim Baltacı, “Balkan coğrafyasından ilçemizde yaşayan hemşerilerimizle, Rumeli Türkleriyle beraberiz. Onların hoşlanacağı bir etkinlik ama onun yanında tüm Arnavutköy’de yaşayan kardeşlerimizin bu etkinlikten doyasıya yararlanacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

Etkinliğe katılan Şeydanur Kılıçsoy, “Arnavutköy Belediyesi ile bugün Balkan yemeklerini ve yaptığımız ürünleri tanıtıyoruz. Kilfa, baniçka, yoğurtlama, su böreğimiz var. Bunları ikram edeceğiz” dedi. 
 

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?