Arnavutköy Belediyesi
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Doyasıya Eğlence

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Doyasıya Eğlence

02 Temmuz 2021 Cuma

Kabotaj ve Denizcilik Bayramı Karaburun Limanı'nda coşkuyla kutlandı. Kutlamalara katılan onlarca vatandaş yüzme, kano yarışı ve yağlı direkten bayrak kapma yarışmalarıyla doyasıya eğlendi.

1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı dolayısıyla Arnavutköy Belediyesi İstanbul'un Karadeniz'deki limanlarından tarihi Karaburun Limanı’nda eğlenceler ve yarışmalar düzenledi. 
Düzenlenen organizasyona Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ile birlikte ilçe genelinden ve farklı ilçelerden yüzlerce vatandaş katıldı. Organizasyonda yağlı direkten bayrak kapma, yüzme yarışması, kano sürme yarışması gibi onlarca yarışma yer aldı. Yarışmalarda başarı elde edenlere ödüller takdim edildi. Gün boyu devam eden etkinlikler kapsamında organizasyona katılan vatandaşlar hem doyasıya eğlendi hem de serinledi. Gerçekleşen organizasyon ile ilgili konuşan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: "Bugün 1 Temmuz Kabotaj ve Denizcilik Bayramı. Bizim de bu vesile ile başlatmış olduğumuz bir festivalimiz var. İlçemiz açısından önemli olan şu an içerisinde bulunduğumuz Karaburun Mahallemiz balıkçılık ve denizcilikle uğraşan vatandaşlarımızın yaşadığı bir mahalle. Hem onları mutlu etmek adına hem de yaza merhaba demek adına böyle bir şey gerçekleştirdik. Buradaki esnafımızı tebrik ediyor hayırlı işler diliyoruz. Bu işle uğraşan esnafımıza da bol kazançlar diliyoruz. Bu sahilde yine her akşam yöresel sanatçıların konserleri ve gün içerisindeki eğlenceler ile yaz boyu etkinliklerimiz sürecek” şeklinde konuştu.

Karadeniz’in Güçlü Sesi Arnavutköy’de

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında Karaburun Limanı’nda düzenlenen yarışmalardan sonra Karadeniz’in güçlü sesi Turan Şahin, etkinlik alanında sahne aldı. “Ya Ben Anlatamadum” parçasıyla sahneye çıkış yapan Turan Şahin, konser alanını dolduran yüzlerce vatandaşı, doyasıya eğlendirdi. Pandemi sonrası düzenlenen ilk konserle vatandaşlarla buluşan Turan Şahin, Karadeniz ezgilerine getirdiği eşsiz yorumu ile arnavutköylülere muhteşem bir gece yaşattı.

Kabotaj Bayramı’nın En Mutlu Çifti

Arnavutköy Belediyesi tarafından düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın, en mutlu çifti Hasan ve Emine Karaburun Limanı’nın ilgi odağı oldu. Kabotaj Bayramı’nda evlenen ve düğün fotoğraf çekimi için Karaburun Limanı’na gelen çift, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ile karşılaştı. Başkan Baltacı yeni evlenen çifte mutluluklar dileyerek, hediye takdim etti.

Kültür Sanat HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?