Arnavutköy Belediyesi
Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası

Kıbrıs Gazilerine Milli Mücadele Madalyası

21 Haziran 2019 Cuma

Arnavutköy Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törenle, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen milli mücadele madalyaları, Arnavutköy’de ikamet eden 21 Kıbrıs gazisine takdim edildi.
 
Kıbrıs Barış Harekatı’nda mücadele eden gaziler onuruna Arnavutköy Kaymakamlığı tarafından tören düzenlendi. Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi’nde düzenlenen törende Arnavutköy’de ikamet eden 21 Kıbrıs gazisine Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen milli mücadele madalyaları takdim edildi. Gerçekleşen törene, Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş ve Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı katıldı.

“Kıbrıs bizim milli davamızdır”

Törende konuşan Arnavutköy Kaymakamı Ahmet Odabaş:

“Kıymetli gazilerimiz, sizler 1974 yılında Kıbrıslı kardeşlerimizin adadaki mevcudiyetine kastedenlerin akamete uğratan, onların selameti için göğüslerini siper eden kahramanlarsınız. Sizler Kıbrıs Türkleri ile Türkiye’nin ezeli gönül birlikteliğinin canlı tanıkları, en kıymetli taşıyıcılarısınız. Gözünüzü kırpmadan koşup gazilik mertebesine ulaştınız. Bizler canımızla, kanımızla her zaman Kıbrıs Türklerinin yanında durduk, durmayı da sürdüreceğiz. Kıbrıs bizim milli davamızdır. Bugün özellikle Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler Kıbrıs’ı milli davamız yapmakta ne kadar haklı olduğumuzu göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

“Değerli gazilerimize şükran borcumuz var”

Gazilere madalyalarını takdim etmek üzere tören alanında bulunan Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı:

“Çok güzel bir maksatla bir aradayız. Atalarımızın dediği gibi, ‘Marifet iltifata tabidir’ ilkesi gereği gelecek nesle iftihar, şeref madalyası olarak bırakabileceği emareyi gazilerimize takdim ettik. Değerli gazilerimize şükran borcumuz var. Allah bu güzel rütbeyi onurla taşımanızı nasip etsin. Hepinize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum. Aramızdan ayrılmış olan Kıbrıs gazilerimiz başta olmak üzere tüm gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir daha acı gün hiçbirimize göstermesin. Vatanımızın bekası için de her daim hazır olduğumuzu ifade ediyorum.” şeklinde konuştu.

Genel HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?