Arnavutköy Belediyesi
Sporda Engelleri Aşıyoruz

Sporda Engelleri Aşıyoruz

13 Mayıs 2024 Pazartesi

Arnavutköy Belediyesi sunduğu hizmetlerde engelli vatandaşları da göz önünde tutarak hizmette fırsat eşitliği sağlıyor.

Arnavutköy Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, engelli vatandaşlara yönelik yüzme eğitimi vererek, onların sosyal yaşama kazandırılması için projeler üretmeye devam ediyor.

Spor tesislerinde bedensel, görme, işitme ve zihinsel engeli bulunan vatandaşlara spor yapma imkânı sunuyor. Tesislerde, vatandaşların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayacak şekilde hizmet veriliyor.

Uzman eğitmenler eşliğinde yapılan yüzme dersleri, hafta sonları bir saatlik seanslar halinde veriliyor. Arnavutköy Belediyesi, ulaşımını kendisi sağlayamayan engelli vatandaşlara ikamet adresine yakın noktalardan ücretsiz servis hizmeti sağlanıyor.

“Çocuklarımız özgüven kazanıyor”

2 senedir çocuğunun yüzme havuzuna geldiğini belirten Adem Demirsay, “Oğlum 2 senedir bu havuzdan yararlanıyor. Çocuklarımız buraya geldiği zaman bir özgüven kazanıyorlar, çevre ediniyorlar, arkadaş ediniyorlar. Bu havuzu buraya açan, bu hizmeti almamızı sağlayan devletimizden, belediyemizden, belediye başkanımızdan Allah razı olsun.” dedi.

Gülin Akıncı, “Buraya 5 yıldır geliyoruz, gayet güzel ve temiz bir tesis. Çocuğum suya girmeyi çok seviyor, hocalarımız da çok yakından ilgileniyor. Deliklikaya’da oturuyorum, oradan tek başıma geliyorum, belediyemiz servisle gelip alıyor. Bize bu hizmeti sağlayan belediyemizden ve Belediye Başkanımız Mustafa Candaroğlu’ndan Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Spor HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?