Arnavutköy Belediyesi
Ömer Halisdemir İçin 810 Kilometre Pedal Çevirecekler

Ömer Halisdemir İçin 810 Kilometre Pedal Çevirecekler

10 Temmuz 2018 Salı

15 Temmuz etkinlikleri kapsamında, Şehit Ömer Halisdemir’i anmak için düzenlenen bisiklet turunun 183 kilometresi tamamlandı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle şehit Ömer Halisdemir’in Niğde’deki kabrine ulaşmak için çok sayıda bisikletli Arnavutköy’den yola çıktı. 810 kilometrenin 183 kilometresini tamamlayan bisikletliler, geçtikleri 6 ilden aldıkları topraklarla kahraman şehidin kabrini ziyaret edecek.

“15 Temmuz kalkışmasının simge ismi”

15 Temmuz hain darbe girişiminin tüm nesillere en doğru şekilde anlatılması amacıyla ilçede birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini ifade eden Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, “Tarihimizde çok simge kişiler var. Ömer Halisdemir, son dönem yaşanmış olan en vahim ve elim hadisenin 15 Temmuz kalkışmasının simge ismi. Sıkıntılı olduğunu hissettiğimiz bir anı tam tersine çeviren önemli bir şahsiyet. Bugün şehidimize bir vefa örneği olsun diye ve Arnavutköy özelinde dualarımızı, teşekkürlerimizi kabrinde takdim edelim diye bu bisiklet organizasyonunu gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

“Her ilden aldığımız toprakları götürmek için buradayız”

Ömer Halisdemir gibi bir kahraman için pedal çevirmekten gurur duyduğunu dile getiren sporcu Batuhan Döngel, “Bugün 15 Temmuz şehidimiz Ömer Halisdemir için farkındalık turundayız. Kabrine her ilden aldığımız toprakları götürmek için buradayız. Çok güzel bir tur olacak inşallah” dedi.

“Burada olmak gurur verici”

Ömer Halisdemir’in 15 Temmuz gecesi Türk milleti için kendini feda ettiğini, bu nedenle unutulmaması gerektiğini belirten sporcu Emre Çıtak, “Ömer Halisdemir’in anısına güzel bir etkinlik. Keşke şehit olmasaydı, böyle bir etkinlik olmasaydı ama onu anmak için biz de katıldık. Burada olmak gurur verici” ifadelerini kullandı.

Spor HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?