Arnavutköy Belediyesi
103. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

103. Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

20 Mayıs 2022 Cuma

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yıl dönümü Arnavutköy’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle Bolluca Stadyumu’nda kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, program başladı. 

Programa; Arnavutköy Kaymakam Vekili Dr. M.H. Nail Anlar, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Garnizon Komutanı Hava Savunma Kıdemli Albay Nurettin Saral, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Zemher, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasib Turhan, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda günün anlama ve önemini belirten konuşmayı, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Zemher yaptı.

19 Mayıs 1919 günü, Türk milletinin yıldızının tekrardan parladığı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milli mücadelemizi başlatmak adına Samsun'dan hareketle, tarihe damga vuracak istiklal mücadelesi yürüyüşün başladığı gündür. 19 Mayıs günü, istikbalimizin, demokrasimizin ve cumhuriyetimizin tohumlarının atılıp yeşerdiği bir gündür diyen Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Zemher: “ Tarihe, Türk Milletinin İstiklal Mücadelesi olarak geçecek bu eşsiz girişim; Samsun'dan Amasya'ya, Erzurum'dan Sivas'a ve Ankara'dan Türk yurdunun dört bir yanına yayılarak, işgal güçlerini bozguna uğratmış, son olarak Büyük Zafer'le taçlanarak bağımsız Türkiye'nin ve Cumhuriyetin temellerini sağlam bir şekilde atmıştır.

19 Mayıs, bağımsızlığımız adına milletimiz için bir milat olmuş, milli hafızamızda önemli bir yer edinmiştir. 19 Mayıs 1919'da canlanan milli ruh, bizlere ilham olmaya, yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Bolluca Stadyumu’nda gerçekleştirilen etkinlikle halk oyunları, şiir ve müzik dinletisi, devam etti. Öğrenciler tarafından hazırlanan bando, karate ve güreş takımı artistik jimnastik gösterimi beğeni ile seyredildi.

Program sonunda; Arnavutköy Kaymakam Vekili Dr. M.H. Nail Anlar, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı ve protokol üyeleri ilçede yapılan sportif ve kültürel müsabaka ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.
 

Spor HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?