Arnavutköy Belediyesi
Bolluca Ekolojik Koridoru Büyük Ölçüde Tamamlandı

Bolluca Ekolojik Koridoru Büyük Ölçüde Tamamlandı

18 Nisan 2024 Perşembe

Arnavutköy’ün yeşil dokusunu zenginleştirmeyi ve çevre dostu bir yaşam sunmayı hedefleyen Bolluca Ekolojik Koridoru’nda sona gelindi. 

TOKİ tarafından hayata geçirilen, Arnavutköy Belediyesi’nin paydaş olduğu Arnavutköy Millet Bahçesi Bolluca Ekolojik Koridoru'nun yapımı büyük ölçüde tamamlandı. Büyük bölümü tamamlanan ekolojik koridorla, yeşil alanların genişletilmesi ve çevre dostu bir yaşam alanının oluşturulması hedefleniyor.

310 bin metrekarelik geniş bir alana yayılan Arnavutköy Millet Bahçesi Bolluca Ekolojik Koridoru içerisinde; rekreasyon alanları, çocuk parkları, spor alanları, bisiklet yolları, yaya köprüleri, seyir terasları, piknik alanları, yürüyüş parkuru, sosyal tesis, millet kütüphanesi, meydan ve gölet gibi birçok farklı aktivite alanı yer alacak.

Dere Islahı

Çevre dostu bir yaklaşım benimsenen projede, su kaynaklarının korunması da büyük önem taşıyor. Bolluca Deresi ve çevresindeki su kaynakları korunarak, dere yatağı ıslah edilecek. Bu sayede doğal ekosistem korunacak ve sürdürülebilir bir çevre oluşturulacak. Arnavutköy Millet Bahçesi'nin tamamlanmasıyla birlikte, şehir sakinlerine nefes alabilecekleri, doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri bir alan sunulmuş olacak.

Arnavutköy Belediye Başkanı Mustafa Candaroğlu, “Arnavutköy Millet Bahçesi Bolluca Ekolojik Koridoru ile yeşil alanlar genişletilecek ve çevre dostu bir yaşam alanı oluşturulacak. İçinde rekreasyon alanları, spor alanları, parklar, sosyal tesis, millet kütüphanesi gibi birçok alan yer alıyor.” dedi.

Çevre HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?