Arnavutköy Belediyesi
Atıklar Hem Doğaya Hem De Ekonomiye Kazandırılıyor

Atıklar Hem Doğaya Hem De Ekonomiye Kazandırılıyor

28 Nisan 2023 Cuma

Sürdürülebilir bir gelecek için geri dönüşüm konusunda çalışmalar yürüten Arnavutköy Belediyesi, atıkları ekonomiye kazandırarak çevrenin korunmasına katkı sağlıyor. 

Arnavutköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçe geneline yerleştirdiği kullanılmış giysi-tekstil kumbarası, kâğıt ve plastik, cam kumbaralarıyla gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakma noktasında çalışmalarını sürdürüyor. 

Plastik, metal, cam, pil, kağıt, ev tekstil ürünleri ve kullanılmış yağlar geri dönüşüme kazandırılarak doğal yaşamın desteklenmesi ile birlikte ekonomiye de katkı sağlanıyor. İlçede bulunan Mobil Atık Getirme Merkezleri ile geri dönüşümü mümkün olan atıklar ekonomiye kazandırılıyor.  Halkın kolay bir şekilde ulaşabileceği yerlere yerleştirilen Mobil Atık Getirme Merkezlerine; kağıt, karton, plastik, metal ve bitkisel atık yağ bırakılabiliyor. 

Mobil Atık Getirme Merkezlerinin yanında ilçede bulunan 89 adet Ambalaj Atığı Kafesi, 67 adet Atık Cam Kumbarası, 253 adet Atık Pil Toplama Kutusu, 120 adet Atık Tekstil - Giysi Kumbarası ile geri dönüştürülebilecek her şeyin ekonomiye kazandırılmasına katkı sağlanıyor.
 

Çevre HABERLERİ
Merhaba.
Ben Dijital Asistanınız Arbey Size Nasıl Yardımcı Olabilirim ?